zastava-bl

Članovi Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka danas su nosili zastavu Republike Srpske dugu 100 metara od sjedišta odbora do Palate Republike, čime su simbolično obilježili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić izjavio je da ovaj odbor svake godine sa ponosom organizuje manifestaciju trobojke.

– Žlimo da pokažemo da nam treba jedinstvo Srbije i Srpske na prvom mjestu i svih Srba gdje god oni živjeli, a istovremeno jedinstvo svih nas ovdje u Republici Srpskoj – rekao je Đajić novinarima.

On je istakao da će dati sve od sebe da se postigne jedinstvo sve ijednog stanovnika Srpske, da se svi okupe oko predsjednika Srpske Milorada Dodika i republičkih institucija, kako bi se stalo u odbranu Srpske koja je u ovom trenutku ugroženija, možda više nego u vrijeme rata.

– Ponosan sam na današnji odziv građana i na dostojanstven način na koji smo sve ovo prezentovali i što u našoj Banjaluci predstavljamo mir, uvažavanje, rad, napredak i odbranu Republike Srpske – poručio je Đajić.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra.

Ovaj praznik je ustanovljen 2020. godine kao dan sjećanja na proboj Solunskog fronta u Prvom svjetskom ratu.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra.

Centralna svečanost povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biće održana večeras u Nišu u prisustvu predsjednika Republike Srpske i Srbije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, premijera Srpske Raovana Viškovića i ostalih zvaničnika Srpske i Srbije.

About Author

Views: 7

Leave a Reply