snsd-kotlicijadaRec Production

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović prisustvovali su danas u Banjaluci manifestaciji Kotlićijada i Krajiška Guča u banjalučkom naselju Česma.

Dodik je rekao da je ova manifestacija dokaz da su Srbi narod okupljanja, veselja, ljubavi, saborovanja i naglasio da samo onaj ko može da bude dio narodnog interesa, prije svega za slobodom, može da bude integrisan u narod i da narod predstavlja na pravi način.

– Ovo je posvećeno našem prazniku srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i drago mi je što se ovdje vide srpske zastave, Srbije, Republike Srpske – rekao je Dodik.

On je naglasio da je narod pokazao da želi da se okuplja i da bude zajedno, a to šalje poruku i političarima da ta sabornost srpskog naroda mora biti poštovana.

Cvijanovićeva je poručila da su manifestacije na kojima se okuplja narod prilika više da se poruči da je Republika Srpska svoja na svome i da ima imovinu.

– Naši ljudi su ovdje okupljeni da pokažu da je ovo Republika Srpska, da se mi radujemo, družimo, da znamo da to treba da radimo, ali isto tako da znamo da je Republika Srpska svoja na svome, i imovina je naša – rekla je Cvijanovićeva.

Јedan od pokrovitelja manifestacije, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić, rekao je da današnja manifestacija na najvišem nivou, izrazivši nadu da će postati tradicionalna.

Kotlićijada i Krajiška Guča okupila je danas 240 ekipa koje se takmiče u pravljenju kotlića, a jedan od pokrovitelja manifestacije je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

 

About Author

Hits: 4

Leave a Reply

%d bloggers like this: