kki-vrbas-iwbf

Igrači ASD Padova Millennium Basket savladali su u posljednjem kolu KKI „Vrbas 56:48 (17:10, 19:6, 12.9, 8:23) i na taj način su osvojili prvo mjesto na kvalifikacionom turniru „EuroCup 1“ košarke u kolicima. Pobjednički pehar kapitenu Enricco Foffani dodjelio je Bojan Kresojević, gradski menadžer Banjaluke, a slavljenički šampanjac Bojan Pećanac, odbornik u gradskoj skupštini.

Tim iz Italije igraće završni turnir „EuroCup 1“, drugoplasirani Keln 99 nastupiće na fajnal foru „EuroCup 2“, a trećeplasirani London Titans ide u „EuroCup 3“.

Što se tiče posljednjeg duela treba istaći da je Padova zaslužena došla do trijumfa. Pohvale zaslužuju i igrači KKI „Vrbas“ koji su sjajno odigrali posljednju četvrtinu u kojoj se istakao Vlado Švraka sa ubačene tri trojke, te je meč završio sa 18 poena. Kod protivnika prvo ime bio je Roberto Casagrande koji je takođe imao učinak od 18 pogodaka.

U idelanu petorku izabrani su: Ahmed Raourahi (Padova), Charlie Mcintyre (London), Abdelgani Buganja (Padova), Bulut Kodal (Keln 99) i Ante Štimac (KKI Vrbas), a plakete su uručili Slađana Golić i Dragan Bajić.

Najbolji strijelac bio je Vlado Švraka (KKI Vrbas) sa 76 poena, a nagradu mu je predao Oliver Gačić, predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Za MVP kvalifikacija u „Boriku“ izabran je Abdelgani Buganja (Padova), priznanje mu je uručio košarkaški i trofejni stručnjak Dragan Bajić koji je sa Slađanom Golić bio promoter turnira.

Treba istaći da je ovo bila sjajna organizacija što je potvrdio Luc De Knock, tehnički delegat iz Belgije koji je za sve učinjeno uručio priznanje predsjedniku KKI „Vrbas“ Marinku Umičeviću, čovjeku koji je najzaslužniji za još jednu odlično organizovanu manifestaciju. Podrška nije izostala od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Vlade Srpske, Grada Banjaluka, SC Borik i direktora Nenada Talića, kao i velikog broja sponzora.

– Prezadovljan sam organizacijom, nastojali smo da ispunimo sve zadatake u čemu smo uspjeli. Zadovoljan sam i rezultatom, jer ovo je kudikamo jači rang takmičenja, i mi sada idemo ka novim obavezama. Želim da se zahvalim gospodinu Luck de Knocku, sudijama, osoblju koje je vodilo računa o statistici, volonterima i svim navijačima koji su pratili ovo takmičenje – izjavio je Marinko Umičeivć, predsjednik KKI „Vrbas“.

Za kraj dodajmo da su plakete dobili predstavnici Tehničke komisije IWBF: Luck De Knock, Sabine Drisch, Jovana Krivokuća-Milovanović, Damir Kunosić i Thomas Pajer, a dodjeli su ih Slađana Golić, Nenad Talić, Bojan Pećanac i Marinko Umičević.

About Author

Views: 67

Leave a Reply