drasko-stanivukovic-ninkovic

Ove godine povodom Dana grada svečane nagrade i priznanja dodjeljuju se u Banskom dvoru, a svečana programska akademija u Sportskom centru Borik.

Gradonačelnik Banjaluke je samoincijativno i bez konsultacija odlučio da Dan grada obilježi 27. aprila na Svečanoj akademiji, što smatram ogromnim poniženjem prema žrtvama koje su dale živote za oslobođenje Banjaluke, poručio je predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković na jučerašnjoj pres konferenciji u Banjaluci.

Naime, program obilježavanja Dana grada Banjaluke je, poput onoga za Dan Republike, podijeljen u dva dijela: Jedan u Banskom dvoru gdje će biti uručene nagrade i priznanja, a drugi u dvorani Borik gdje je planiran programski dio.

To je zasmetalo prvom čovjeku lokalnog Parlamenta.

Ninković kaže da on kao predsjednik Skupštine Grada plakete neće potpisati nagrade i priznanja do četvrtka.

Ninković je poručio da ukoliko gradonačelnik zaslužne građane Banjaluke ne vrati na Svečanu akademiju, ni on joj neće prisustvovati.

– Po ovome što je gradonačelnik priredio, ovi ljudi nisu zaslužni da budu dio Svečane akademije. Ovo moram da istaknem, jer sam dobijao pozive od njih da to ne radimo ili da im nagrade pošaljemo poštom, jer bi im to bilo manje poniženje – tvrdi Ninković zahtjevajući da se dobitnici odlikovanja vrate na Svečanu akademiju.

– Po prvi put smo odlučili da Dan grada obilježimo na još svečaniji i dostojanstveniji način i od jedne akademije koju smo imali u Banskom dvoru imamo dvije akademije, svečane nagrade i priznanja dodjeljujemo u Banskom dvoru, a svečanu programsku akademiju imamo u Sportskom centru Borik. Ne mogu da vjerujem da nekom i to smeta, da neko i to opstruiše, da može i od svečanog čina obilježavanja Dana grada gdje dolazi i gradonačelnik Beograda, gradonačelnik Novog Sada, Modina iz Izraela, te konzuli, ambasadori i predsjednici iz mnogih gradova Evrope, u trenutku kada je Banjaluka zaista centar svega neko pravi od toga zavrzlame – odgovara Stanivuković.

Stanivuković kaže i da Ninković nije oko obilježavanja Dana gradao ništa radio, te da samo glumi i opstruiše.

– Čujem priče da nekom nije u redu što na akademiji na koju on misli ne dobija nagrada, ali sve i jedna akademija uključujući i Dan državnosti Srbije na način da je jedan događaj posvećen odlikovanjima, a drugi događaj je programska akademija – zaključuje Stanivuković, prenosi Tok tv.

About Author

Visits: 105

Leave a Reply