vodovod-bistricaFoto: Grad Banjaluka

Više od stotinu domaćinstava u MZ Bistrica dobilo je vodu, ali i vaučere za besplatne priključke na vodovodnu mrežu. Ovu mjesnu zajednicu danas je posjetio gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima, koji je naglasio da je cilj gradske administracije da riješi probleme sa vodosnabdijevanjem na teritoriji cijelog grada.

Dodatno je naglasio kako zadatak nije nimalo lak, s obzirom na broj problema koji su naslijedili i sa kojima su se suočavali.

-Ono što je činjenica jeste da smo po preuzimanju odgovornosti za najveći grad Republike Srpske, a to je naša Banja Luka, naslijedili to da hiljade kuća u selima i zaselcima nemaju vodu. Tako je bilo u Lukajićima, na Čokorima, u Talićima, Telićima, Polićima, Stanivukovićima, Lovrićima i u cijelom ovom dijelu Bistrice. Danas smo obradovali mještane, jer će više od stotinu domaćinstava u Bistrici dobiti vodu – rekao je on.

Dodao je kako su takvu situaciju zatekli po dolasku na čelo grada i u Slavićkoj, Bronzanom Majdanu, Racunama.

-Namjerno sam nabrojao sva mjesta, gdje u ovom trenutku radimo vodovode, a mnoge smo i završili. Danas smo ovdje sa mještanima u Bistrici. Ranije sam takođe isticao da je lijepo dobiti vodu, ali nakon toga dođu problemi kada treba da platite priključak. Zbog toga, mi smo donijeli odluku da su ti priključci besplatni, a reakcija ovih ljudi ovdje dokaz je da to njima mnogo znači – istakao je gradonačelnik.

Kako je naglasio, besplatan priključak za vodovodnu mrežu, kao i mnoge druge pogodnosti – bile su san.

-Tako je bilo i za besplatne priključke na kanalizacionu mrežu, besplatne udžbenike, javni prevoz za dio penzionera, a radimo na tome da bude u potpunosti besplatan. Dodatno, sada pripremamo odluku za besplatne građevinske dozvole za gradnje kuća i slično. To je prosto jedan san da kada kažete da će to biti java, vama se smiju. Mi to sve uradimo za dvije godine, uprkos velikim izazovima i bez skupštinske većine, uz mnoge opstrukcije. Ponosan sam na svoje saradnike i ove ljude – poručio je gradonačelnik.

Podsjećamo, u septembru mjesecu prošle godine počeli su radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u MZ Bistrica, a sve kako bi bilo obezbijeđeno uredno vodosnabdijevanje za više od 100 domaćinstava u zaseocima: Dvorani, Talići, Telići, Stanivukovići, Kovačevići i Polići.

About Author

Visits: 32

Leave a Reply