Ljubo Ninković

Skupština grada na današnjoj sjednici izabrala je novog predsjednika, odbornika SNSD Ljubu Ninkovića.

Riječ je o odborniku kojem je tokom ove sjednice dodijeljen mandat i koji je u klubu SNSD-a zamijenio odbornika Borivoja Obradovića.

Poslije izbora, novi predsjednik položio je svečanu zakletvu.

Naime, Ninković je izglasan tri mjeseca nakon što je Mladen Ilić prihvatio mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske i podnio ostavku.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković,  pitao je šta se dešava u skupštinskoj većini kad stalno mijenjaju kadnidate.

– Mislim da je krajnje neozbiljno od skupštinske većine da prvo kandiduju jednog, pa zatim drugog čovjeka. Prvo je bio predložen Goran Popović, kojeg mi sasvim sigurno ne bi prihvatili. Jer je taj prijedlog bio morbidan. Međutim, mislim da javnost treba da zna , javite zašto ste se predomislili? Odbornici PDP-a neće podržati ovaj prijedlog – rekao je Draško Stanivuković.

Nakon ovog pitanja Stanivukovića u Gradskoj skupštini došlo je do verbalnog obračuna između Popovića i Stanivukovića.

– Šta vas briga što ja nisam predsjednik Skupštine. Ovo vam je zadnju put da Vas opominjem, moje ime zaboravite u ovoj Skupštini. Ne zanima me kakvo mišljenje imate o meni – rekao je Popović Stanivukoviću.

On je reagovao i na gradonačelnikove tvrdnje o nezakonitim radnjama u preduzeću “Vodovodu dok je Popović bio na čelu ovog preduzeća.

– Nemojte da me uzimate u usta da je ne bi govorio nešto. Nikoga nisam prozivao, nisam nikad tako razgovarao. Ako imate nešto da mi kažete izvolite u hodniku pa mi recite. Mislite li vi sutra hodati ovim gradom kad ne budete gradonačelnik koliko ste ljudi prozvali – rekao je Popović Stanivukoviću.

Dodao je nikoga nije vrijeđao i zamolio Stanivukovića da ne iznosi takve stvari.

I drugi odbornici uključili su se u raspravu.

Podsjetimo, prije pet dana nakon sastanka Gradskog odbora SNSD sa predsjednikom ove stranke, Miloradom Dodikom, došli su do novog imena, a to je Zoran Popović, bivši direktor “Vodovoda” koji je smijenjen zbog lošeg rada, a smijenio ga je lično gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

On ipak nije izabran, jer je postao v.d direktor ŠG “Oštrelj-Drinić”, a umjesto Popovića, došlo je novo ime, a to je novi odbornik SNSD Ljubo Ninković.

About Author

Visits: 83

Leave a Reply