Drasko Stanivukovic

Gradonačelnik Draško Stanivuković osvrnuo se na regulacione planove koji se nalaze na dnevnom redu današnje sjednice gradskog parlamenta, navodeći da će 28. februara biti gotov projekat rušenja nedovršenog hotela „Palas“, a potom će investitor pristupiti raspisivanju javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača za rušenje.

– Očekujemo i vjerujemo u martu početak rušenja, a onda i gradnju najljepšeg hotela u regionu i buduće razglednice Banjaluke – kazao je gradonačelnik.

Istakao je da se predloženim regulacionim planom nikako ne daje mogućnost nadogradnje četiri sprata RK „Boska“, kako su pojedini mediji prenijeli, već suprotno – smanjuje se mogućnost nadogradnje.

– Postojeći regulacioni plan daje tu mogućnost nadogradnje četiri sprata, ali onim koji smo mi predložili smanjili smo tu mogućnost nadogradnje za duplo. Takođe, popravljamo i postojeće regulacione planove za prostor „Kraša“, gdje je postojećim ucrtana zgrada, a mi tu ucrtavamo trg sa Centralnim spomen obilježjem. Dakle, ovo trenutno ne valja i napravili smo predloženim izmjenama samo bolje – kazao je gradonačelnik Stanivuković.

Ističe da je ovo nova perspektiva i novi razvoj Banjaluke, od uređenog centra grada do novog Parka „Mladen Stojanović“, na šta će sigurno svi biti ponosni.

– Most u Docu, prvi kolektor na Crkvenoj, četiri nove plaže, uređenje obala Vrbasa, jednosmjerni saobraćaj sa 10 kilometara novih biciklističkih staza je naša vizija grada i to sve je predloženo u dokumentu kapitalnih investicija.  Želimo izgraditi i ljetnu pozornicu kod Pravnog fakulteta, koja bi postala novo mjesto kulturnih dešavanja – naveo je gradonačelnik samo neke od planiranih značajnih projekata, dodajaću da će se uz Kuljane i Debeljake raditi i saobraćajnice u Šargovcu i u Česmi.

Izrazio je žaljenje što je SNSD i dalje jedini protivnik neradne nedjelje, koja prema njegovim riječima – znači da će zaposleni dobiti svoju slobodnu nedjelju za porodicu, a da nikako ne znači manje radnih mjesta.

Govoreći o aktuelnom pitanju cijene grijanja i vode, kazao je da je administracija otvorena da rješava ova pitanja, s obzirom na to da ne mogu ostati na ovom nivou zbog poskupljenja svih energenata.

U skupštinskoj pauzi, gradonačelnik je kazao da je tri mjeseca Skupština Grada bila bez predsjednika.

– Predložili su odbornika Popovića za predsjednika Skupštine, pa su odustali i sada izabrali Ninkovića – kazao je gradonačenik.

About Author

Views: 35

Leave a Reply