suncani-sat

Za Dan grada, Banja Luka je od Rotari kluba na poklon dobila sunčani sat, koji se nalazi na uglu ulica Grčka i Vidovdanska, a upravo ovaj sat biće mjesto novih susreta i uspomena.

Kako je rekao gradonačelnik, Draško Stanivuković, Banja Luka je za kratko vrijeme dobila čak tri nove skulpture, koje su oplemenile gradski ambijent.

“Prije svega, želim da čestitam još jednom Dan grada. Ono što je važno napomenuti jeste da je Banja Luka u samo 15 dana dobila čak tri skulpture – tenisku loptu, skultpuru reketa i sada ovaj sunčani sat. To ranije nije bio slučaj. Sve to daje dušu gradu, te skulpture obilježavaju neku epohu i neko vrijeme. Dodatno ćemo oplemeniti grad, a upravo ovo mjesto biće lokacija gdje se okušlja valiki broj ljudi. Ovakvih sadržaja nemamo dovoljno ali moramo raditi na tome”, rekao je on.

Dodatno, poručio je kako Banja Luka zaslužuje nešto ovakvo.

“Naš grad je najeveći grad sa ove strane Drine i mi zaslužujemo ovakvo nešto. Pored onih životnih, prioritetnih stvari, mi radimo i na ovome”, rekao je on.

Predsjednik Rotari kluba, Milan Mataruga, istakao je kako ideja pješčanog sata datira još iz vremena korone.

“Danas građanima Banje Luke, Rotari klub u saradnji sa rotarijancima iz čitavog regiona poklanja ovaj sat, na radost i uživanje, jer će ovo mjesto biti novo mjesto uživanja, druženja, sastanaka i dobre priče. Ova ideja je starija od korone, a danas smo ovaj sat otkrili. Banja Luka nije imala nijedan ovakav sat, ovo je prvi, a isti je kompleksniji, složeniji, bolji i ljepši nego drugi u regionu”, naglasio je on.

 

About Author

Views: 47

Leave a Reply