duhovi-trznica

Povodom obilježavanja krsne slave “Duhovi” i tradicionalne manifestacije “Dan za hvala”, banjalučka Tržnica i Grad Banjaluka danas zajedno sa Banjalučanima obilježavaju Duhovski utorak.

Obilježavanje nije odložila kiša koja je do nedavno padala u Banjaluci, pa mnogi građani zajedno sa predstavnicima Tržnice i Grada Banjaluka, okupili su se na Novoj pijaci, gdje je manifestacija Duhovski utorak i zvanično počela.

Tijana Pajčin, ispred banjalučke Tržnice, poručila je da je još od 1998. godine Tržnica Banjaluka uspostavila jednu lijepu i atraktivnu manifestaciju.

“To je manifestacija “Da za hvala” koja se tada održavala na tržničkim objektima, a upravo u vrijeme velikog pravoslavnog praznika Duhovi. Ove godine Tržnica u saradnji sa Gradom Banjaluka zajedno organizuje Duhovski utorak, odnosno vožnju fijakerima kroz naš grad”, poručila je Pajčin.

Nebojša Kuštrinović, poznati banjalučki meteorolog, koji je i član organizacije ove manifestacije, je istakao da je cilj iste da se Duhovski vašar vrati u Banjaluku.“Tržnica je uzela Duhove kao slavu, a Duhovski utorak na neki način vraća tradiciju Duhovskog vašara u Banjaluku. Od 1999. godine Tržnica je to radila na svoj način, angažujući i ogromna sredstva, a svi radnici Tržnice željeli su da tradiciju Duhovskog vašara vrate u Banjaluku. To je već sad postignuto, ali posebno smo se obradovali kada je ove godine Gradska uprava zajedno sa Tržnicom donijela odluku da to radimo zajedno”, rekao je Kuštrinović, te dodao da je siguran da će narednih godina ova manifestacija biti još snažnija i veća.

About Author

Views: 20

Leave a Reply