rafting-rusi-5

Dva ruska tima iz Altaja osvojili su prva dva mjesta u generalnom poretku Svjetskog kupa u raftingu “Memorijal Branka Štulić” koji je ovog vikenda održan na rijeci Vrbas.

Treće mjesto osvojila je posada iz Tomska ( Rusija ). Naša posada, prva posada banjalučkog Dajak kluba, osvojila je u generalnom poretku peto mjesto.

–  Zadovoljni smo rezultatom ostvarenim na Svjetskom kupu. Konkurencija je bila veoma jaka, Rusi su došli izuzetno spremni, a mi smo za ovo takmiečnje napravili dva tima, dvije posade, kako bi nastavili sa pripremama za Evorpsko prvenstvo u Češkoj, što nam je glavni cilj ove sezone, da tamo osovjimo što više medalja.

Svaku našu medalju, moram to reći, posvećujemo, jednim dijelom našoj Branki, a drugim gradu Banjaluci. To nas pokreće da ostvarujemo što bolje rezultate – kazao je kapiten banjalučkog tima Dragan Babić.

Kod dama, u generalnom poretku Svjetskog kupa prvo mjesto osvojila je posada rafting tima Enisseyuska iz Krasnojarska ( Rusija ) Drugo mjesto osvojila je posada RT Končar iz Zagreba, iz Hrvatske, a treće mađarska posada Hungaroraft Women Team.

Nakon takmičenja u spustu, i nakon proglašenja pobjednika, šef ruskog tima Aleksej Širokov nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima.

– Bio je ovo odličan vikend za naše timove, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Ukratko – naše srce je i danas puno! Želimo da se radujemo sa svima, sa našim prijateljima iz Banjaluke, sa momcima iz Srbije, sa našim bratskim srpskim narodom.

Mi smo kod vas u gostima, primili ste nas, mogli smo da se takmičimo. Za nas je to veoma dobar znak. Veoma smo srećni! Međunaordni kup je završen, ali nije završen život. Neka pobijedi sport i svi ćemo voljeti jedni druge. Ponosni smo što smo mogli da se dostojanstveno predstavimo i da pokažemo svoj rezultat, jer je rafting u Rusiji veoma razvijen – rekao je Širokov.

– Nismo ovdje prvi put. Ja sam već šesti put u ovoj prelijepoj zemlji, odlična organizacija, super ljudi, organizatori. Veoma gostoljubiva zemlja, mi ovdje uvijek dolazimo kao u svoju zemlju, uvijek sa velikim zadovoljstvom dolazimo. Rijeka predobra, okolina je zadivljujuća, a kada je i vrijeme sunčano…Ljepota, odmor! Super je! kazala je Katarina Kožanova, kapiten tima “Eniseyuska” iz Krasnojarska ( Rusija ).

Pehare je najbolji timovima uručio internacionalni sudija iz Slovenije Milan Lovrenčič, koji nije krio zadovoljstvo činjenicom da je sve proteklo u najboljem mogućem redu.

– Organizacija je bila besprijekorna, logistika na nivou, sudije su odradile odlično svoj dio posla, I iskreno već se radujem dolasku na Memorijal iduće godine – kazao je na kraju Lovrenčič. Na kraju, napomenimo da je na takmičenju Svjetskog kupa u Banjaluci učestvovalo 19 timova iz Austrije, Mađarske, Rusije, Velike Britanije, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Takmičenje je organizovao RK “Kanjon”.

About Author

Hits: 3

Leave a Reply

%d