Igor crnadak

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak predaće danas Narodnoj skupštini RS “rezoluciju o proglašavanju, predsjednika Hrvatske, Zorana Milanovića nepoželjnom osobom za Srpsku” i “preporuku Narodne skupštine Republike Srpske članu Predsjedništva BiH o proglašavanju Zorana Milanovića za nepoželjnu osobu u BiH”. 

Klub zastupnika PDP-a je krenuo ranije u realizaciju zaključaka Predsjedništva te stranke o tome da se uputi inicijativa prema parlamentu Srpske za usvajanje Rezolucije kojom bi se Zoran Milanović proglasio nepoželjnim u Republici Srpskoj, kao i obvezujuće preporuke prema srpskom članu Predsjedništva BiH da se ova točka stavi na dnevni red Predsjedništva.

Ovaj prijedlog uputio je prema svim šefovima Klubova, šefovima zastupničkih grupa i neovisnim zastupnicima koji participiraju u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Crnadak je podsjetio da Rezolucija uključuje stav da se dužnosnici Republike Srpske ne sastaju sa Zoranom Milanovićem.

“Takođe, javni resursi Republike Srpske na lokalnoj i republičkoj razini, trgovi, parkovi, zatvoreni prostori, svi javni objekti, neće biti ustupljeni na korištenje bilo kojem događaju na kojem on sudjeluje. To je minimum, nakon nezapamćene, uvredljive, nipodaštavajuće aktivnosti Zorana Milanovića prema nama”, rekao je ranije Crnadak.

Istakao je da je bitno da ovo ne bude tema za unutrašnje političke obračune i da PDP ne želi nikakvu političku korist od ovoga, te apelira na sve zastupnike da postignu zajedno dogovor.

“Imamo zajednički tekst i da taj materijal bude prijedlog svih nas, te kao takav bude razmatran u NSRS. Trebamo pokazati da su naše samopoštovanje i pijetet prema svim žrtvama HVO-a iznad bilo čijeg ega, bilo čije sujete ili želje za sitnom dnevnopolitičkom koristi, da treba da sačuvamo dostojanstvo i čast kao narod i kao Republika Srpska”, rekao je Crnadak, koji je naglasio da je inicijativa plod osobnih aktivnosti Zorana Milanovića, a ne odnosa prema Hrvatskoj i hrvatskom narodu.

About Author

Views: 3

Leave a Reply