Dajak-2

Dragan Babić trijumfovao je u “4 Cross trci” dajakaša u seniorskoj kategoriji.

On je bio najbrži u kvalifikacionoj trci u svojoj kvafikacionoj grupi, potom je bio najbži u polufinalnoj trci da bi na kraju bio najbrži i u finalnoj trci.

Drugo mjesto pripalo je Nebojši Tadića, treće Darku Lazareviću a četvrto Igoru Kuzmanoviću.

U kategoriji juniora pobjedio je Darko Lazarević, kod pionira najbolji je bio Petar Kežić dok je kod dama najbrža bila Jelena Babić.

Pobjednik trke, Dragan Babić rekao je da je i ove godine konkurencija bila izuzetno jaka i izrazio zadovoljstvo što je uspio da dođe do titule najboljeg, nakon što mu je proteklih nekoliko godina ona izmakla. Babić je naglasio kako je presrećan je što zaista sve veći broj mladih uključuje u rad Dajak kluba.

– Ovo je zaista velika stvar za mene, presretna sam što sam učestvovala u trci i pobijedila. Konkurencija je bila izuzetno jaka, i morala sam dati sve od sebe kako bi pobijedila – kazala je pobjednica u ženskoj konkurenciji Jelena Babić.

– Sve je proteklo u najboljem mogućem redu. Ove godine je učešće na manifestaciji uzelo tridesetak dajakaša. Posebno sam sretan zbog toga što je veliki broj građana pratio ove trke – kazao je u ime organizatora predsjednik banjalučkog Dajak kluba, Andrej Zamolo.

Pobjednicima, svim učesnicima, ali i organizatorima, Dajak klubu Banja Luka na uspješno realizovanom sportskom događaju, čestitao je banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je dodijelio medalje i pehare najboljim učesnicima 4Cross trke u ženskoj i seniorskoj konkurenciji.

On je u izjavi medijima rekao da je ova gradska administracija za kratko vrijeme uradila mnogo na afirmaciji dajaka i sportova na rijeci Vrbas.

– Svaka plaža koju radimo ima dajak pristanište, što je značajno. Pripremamo se i za izgradnju dajak radionice i muzeja i sve to na jednom od najfrekventnijih i najljepših poteza uz Vrbas, plaži između Gradskog i Zelenog mosta – rekao je banjalučki gradonačelnik naglasivši da je sve više polaznika zainteresovano da pohađa školu dajakaštva.

– Hvala Dajak klubu Banja Luka što čuva naš Vrbas i što ga promovišu među mlađim generacijama – poručio je gradonačelnik, ističući da Banju Luku očekuje i izgradnja prvog kolektora na ušću Crkvene u Vrbas kao i početak radova na novom mostu u Docu.

Gradonačelnik je napomenuo da je nakon decenija čekanja Banja Luka dobila više kilometara uređenih obala Vrbasa.

– Radićemo i obalu u naselju Česma, pored novog mosta na ušću Vrbanje u Vrbas – zaključio je Stanivuković.

About Author

Visits: 1

Leave a Reply