fudbal

Banjaluka je u nedelju bila u znaku malog fudbala. Trijumfom ekipe Bulevar okončan je Prvi gradski turnir u malom fudbalu.

Ekipa Bulevara do trofeja i novčane nagrade od 1000 KM došla je savladavši sastav Vodovoda u finalu 4:2. Drugoplasirani tim osvojio je 500 KM. Treće mjesto u konkurenciji 16 ekipa zauzeo je Torineks, čiji su igrači osvojili i ček na 200 KM.

Član pobjedničkog tima Siniša Đakovac izabran je za najboljeg igrača, dok je najbolji golman na turniru Slavko Pajić iz drugoplasirane ekipe. Najbolji potez na takmičenju izveo je Bojan Kresojević, dok je najatrktivniji potez djelo Vedrana Francuza.

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je u izjavi medijima da je prvi gradski turnir uspješno održan na Sokolskom igralištu, koje je ova administracija uspjela vratiti građanima, posebno djeci i mladim koji ovdje sada mogu da se bave različitim sportskim aktivnostima.

– Ovo je simbolika najave jedne nove tradicije da Sokolsko igrlište treba da vrati duh koji je nekada imalo. Znamo da je vraćanje nekih starih vremena uvijek izazovno, ali večerašnji događaj je opravdao prve korake u tom vraćanju. Imali smo priliku uživati u sjajnoj igri i druženju, ali ono što je najvažnije u fer pleju svih igrača i mogu da čestitam svima onima koji su učestvovali jer su pokazali da je Banja Luka grad koji ima dostojanstvo i da zaista njeguje onu istinsku kulturu i duh sporta – poručio je gradski menadžer, koji je predvodio ekipu Gradske uprave na ovom turniru.

Grad Banjaluka na čelu sa Draškom Stanivukovićem čvrsto je stao iza ovog takmičenja, a čelni čovjek grada na Vrbasu najavio je da će turnir naredne godine biti na još višem nivou.

– Obnovili smo pet kultnih najvažnijih sportskih terena u gradu. Prije svega, ovo Sokolsko igralište je jedno kultno mjesto, koje je ranije odisalo dječijom grajom, ljubiteljima svih sportova, a onda je bila neopravdano duga pauza i mi smo odučili da prekinemo tu pauzu i sada ovo mjesto izgleda svjetski – kazao je banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković.

– Igralište kod Prirodno-matematičkog fakulteta je u novom ruhu, Mocartovo igralište u Parku „Mladen Stojanović“ je takođe obnovljeno, dok obnavljamo igralište kod K4. To je ukupno pet sportskih terena, koji su presvučeni i obučeni ili nanovo izgrađeni. To je dobar znak da sada treba da organizujemo neke nove događaje i da Banja Luka bude puna i sportskih, ali i svih drugih vrsta događaja i manifestacija – zaključio je prvi čovjek grada.

U okviru turnira, svi prisutni mogli su da uživaju u koncertu etno pjevačice Danice Krstić.

About Author

Hits: 15

Leave a Reply

%d bloggers like this: