nebojsa-vukanovic-1

Banjaluka ostaje definitivno najveća sporna tačka za opoziciju u Republici Srpskoj kada je u pitanju zajednički nastup na lokalnim izborima.

To je potvrđeno i nakon današnjeg sastanka delegacija SDS-a i Pokreta za pravdu i red, čiji je predsjednik Nebojša Vukanović, još jednom ponovio da za njih Draško Stanivuković ne može biti kandidat ispred opozicije.

Konkretniji koraci o opozicionom djelovanju u najvećem gradu u Srpskoj, te u drugim sredinama, trebalo bi da budu poznati u narednih 15 dana, kada će, kako su najavili iz SDS-a biti održan zajednički sastanak svih opozicionih stranaka.

Vukanović je, kada su u pitanju lokalni izbori, kazao da Pokret za pravdu i red, nema puno spornih tačaka kada je u pitanju opozicija u Srpskoj, te naveo koje su to.

– Nećemo podržati kandidate SDS-a u Ugljeviku i Sokocu, gdje Vasilije Perić i Milovan Cicko Bjelica otvoreno sarađuju sa SNSD-om i nećemo podržati Draška Stanivukovića ako ga PDP kandiduje za gradonačelnika Banjaluke – poručio je on.

Vukanović je ovom prilikom čak upozorio da, ukoliko PDP odluči da svoju podršku da Stanivukoviću, oni “više nemaju o čemu da razgovaraju”.

– Od danas, prevrnuću svaki kamen da Stanivuković ne bude gradonačelnik. On je iznevjerio svoje ljude i glasače. To je jedan iskompleksirani samovoljac, neznalica koja misli da će populizmom da vara čitav svijet. Kao što smo mu prošli put davali snažan vjetar u leđa, i slavili iskreno njegovu pobjedu, Stanivuković mora da zna da ćemo sada uložiti maksimalan napor da ga ogolimo – poručio je Vukanović.

Govoreći o poziciji Pokreta za pravdu i red, kazao je da njihove ambicije nisu velike, te da će ključni fokus imati na Hercegovini, odnosno kandidaturi Lazara Radana za gradonačelnika Trebinja, podršku Ognjenu Bodirogi iz SDS-a za načelnika Foče.

Ostavio je mogućnost i da kandiduju nekoga za načelnika Nevesinja i Ugljevika, pa čak i to da će, ukoliko se opozicija ne dogovori ni po jednom osnovu u Banjaluci, i oni predložiti svog kandidata.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević naglasio je da ostaje pri stavu da je ključno da opozicija u što više lokalnih zajednica ima zajedničke kandidate, ali i da je jasna jedna stvar – u Banjaluci dogovora još nema.

On je potvrdio da je jedina dilema koju SDS ima kada je u pitanju Banjaluka, to da li će podržati kandidaturu Draška Stanivukovića ili ne.

– To je jedina dilema koja postoji. Već u startu imamo problem jer Narodni front i Pokret ne podržavaju Stanivukovića. Mi ćemo se o tom pitanju opredijeliti nakon zajedničkog sastanka lidera opozicije – poručio je Miličević.

About Author

Views: 5