skupstina-prazna-sala-28-2

Redovna sjednica Skupštine grada Banjaluka prekinuta je, a da nije ni počela kako treba, zato što nije bilo dovoljno odbornika za rad.

U sali je bilo prisutno samo 10 odbornika među kojima PDP-ovi Dragan Milanović, Smiljana Moravac-Babić, Krsto Golijanin, SNSD-ov Ljubo Ninković, Dragosalv Topić, Zoran Popović, Mišo Kovačević i Rankica Pušić. Došli su i Saša Lazić i Saša Čudić.

Kada će sjednica biti nastavljena nije poznato.

Topić: Nečuveno

Medijima se obratio šef Kluba odbornika SNSD – a Dragoslav Topić koji je rekao da vlada haos i cirkus i da ne mogu da skupe 11 odbornika da se sjednica održi.

Ovdje dolazi ko kada hoće, odlazi ko kada hoće, ovo je nečuveno. Možda smo trebali staviti da kvorum bude jedan odbornik, možda bi se tada sjednica održala – rekao je Topić, te dodao da prema najavama odbornika nastavak neće biti ove sedmice.

Lazić: Ovo je katastrofa

Odbornik pokreta Banjaluka zove Saša Lazić poručio je da više neće da se nervira zbog neodgovornosti većine, te podsjetio da je kvorum sa 16 odbornika spušten na 11.

– Danas nas je došlo 10, bilo je ranije slučaj kada nas je došlo pet. Juče smo imali iscrpljujući dan, danas je zakazan nastavak, sinoć je postojao neki dogovor, ali danas smo čekali 40 min. i ništa. Ovo je jako neodgovorno prema građanima. Ovo je sramno da ne može biti gore, da je nas 10 od 31 danas došlo –  kaže Lazić.

Lazić kaže da se treba voditi evidenicja ko dolazi ko ne.

– Ovdje su odbornici izabrani i plaćeni oko 1.100 KM na mjesečnom nivou, a ovako šalju poruku da ih nije briga za ljude. Nema druge nego na ulicu, trebamo tu svijest razviti da se svaki dan izlazi na ulicu, ovo je katastrofa – rekao je Lazić.

About Author

Visits: 3