radiolozi

 Udruženje radioloških tehnologa Republike Srpske uz podršku rukovodstva Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske organizuje V simpozijum Udruženja radioloških tehnologa Republike Srpske sa međunarodnim učešćem u hotelu “Bosna“ Banjaluka u periodu od 2. do 4.6.2023. godine. Ovogodišnji Simpozijum je poseban događaj za struku jer radiološki tehnolozi slave 15 godina postojanja i po prvi put će ugostiti predstavnike iz Svjetskog i Evropskog udruženja radioloških tehnologa i radiografera koji će danas u našoj ustanovi održati stručno predavanje.

„Prije svega želim da vam se zahvalim što pratite naše aktivnosti. UKC Republike Srpske nastavlja da niže uspjehe, zanavlja opremu i ono što je najvažnije da radi konstantno na edukaciji kadra. Sutra se u Banjaluci održava V Simpozijum radioloških tehnologa Republike Srpske koji su vrlo važna medicinska profesija koja zahtjeva konstantnu edukaciju. Istovremeno u našu ustanovu dolaze svjetski stručnjaci kako bi zajedno sa našim zaposlenim radili na najsavremenim aparatima kakve UKC Republike Srpske posjeduje. Želim da kažem da nastavljamo ovim tempom i da za naš rad dobijamo pohvale od najeminentnijh stručnjaka iz čitavog svijeta“, rekao je prof. dr Vlado Đajić, generalni direktor UKC Republike Srpske

„Prije svega želim da se zahvalim direktoru Đajiću na podršci koju nam je pružio da se sutra izrealizuje Simpozijum radioloških tehnologa. Ovaj Simpozijum je veoma značajan za našu struku jer na taj način postajemo vidljiviji i transparentniji u javnosti. Organizovanjem ovakvih skupova pokazujemo obim posla koji obavljamo i način na koji radimo. Uspjeli smo da okupimo stručnjake iz regiona, a danas je sa nama ovdje i kolega iz Grčke gospodin Agadakos koji je regionalni direktor za Evropu ispred Svjetskog udruženja radioloških tehnologa i radiografera. Skup će imati preko 150 učesnika što je prevazišlo naša očekivanja, a još jednom koristim priliku da se zahvalim rukovodstvu UKC Republike Srpske na čelu sa prof. dr Đajićem i svim gostima koji će biti sa nama ovih dana na Simpozijumu“, rekao je Ognjen Aćimović, predsjednik Udruženje radioloških tehnologa Republike Srpske.

„Danas sam ovdje ispred Svjestkog udruženja radioloških tehnologa i radiografera i želim da čestitatm 15 godina postojanja Udruženja radioloških tehnologa Republike Srpske. Obišao sam Zavod za kliničku radiologiju UKC Republike Srpske i iskoristio priliku da vidim sa kakvim aparatima i tehnologijama raspolažu i mogu da kažem, da nema razlike u odnosu na druge zdravstvene ustanove u svijetu. Oduševljen sam opremljenošću, ali sam još više oduševljen timskim radom zaposlenih u Zavodu za kliničku radiologiju koji imaju fenomenalne rezultate, a sve za dobrobit pacijenta“, rekao je Eftimos Agadakos magistar radiološke tehnologije i generalni direktor za Evropu ispred Svjetskog udruženja radioloških tehnologa i radiografera.

About Author

Views: 7

Leave a Reply