drasko-skupstina

Nakon višečasovne rasprave o dnevnom redu, odbornici Skupštine Grada usvojili su perdloženi dnevni red od 29 tačaka, a trenutno raspravljaju o Nacrtu budžeta za 2024. godninu.

Ukupna budžetska sredstva za 2024. godinu projektovana ovim Nacrtom su u iznosu od 187,89 miliona KM.

Iako je šef Kluba odbornika SNSD-a ranije poručio kako su jednoglasno svi odbornici podržali inicijativu Ujedinjene Srpske za smjenu trenutnog sekretara Skupštine Grada, Igora Šukala, ta se ipak nije našla na dnevnom redu.

Kako pojašnjava odbornik Ujednjene Srpske, Neven Stanić razlog povlačenja tačke koja se odnosi na smjenu sekretara Skupštine Grada kao i prijedlog koji se odnosi na imenovanje v.d sekretara, je taj što na sjednici Komisije za izbor i imenovanja nije bio riječi o tome ko bi mogao da zamijeni aktuelnog sekretara Skupštine Grada Banje Luke.

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković na skupštinskoj pauzi ponovio je još jednom kako je ovo najneproduktivniji skupštinski saziv u posljednjih nekoliko godina.

– Skupština grada Banjaluka je jedina Skupština u istoriji čovječanstva i parlamentarizma koja je više tačaka skinula sa dnevnog reda nego što je uvrstila. Uvrstili su 1250 tačaka, a odbili 1270 tačaka dnevnog reda – kazao je Stanivuković.

Podsjećamo, na dnevnom redu današnje sjednice, pored Nacrta budžeta nalaze se i druge važne tačake, poput regulacionih planova, Izvještaj o realizaciji Programa zajedničke komunalne potrošnje, Prijedlog odluke o načinu i uslovima za prekopavanje i sanaciju javnih površina na području grada Banjaluka.

About Author

Visits: 0