rsrs-olimpici

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević priredio je prijem za rukometne vedete koji su 1972. godine na Olimpijskim igrama u Minhenu osvojili zlatnu medalju za reprezentaciju nekadašnje velike Jugoslavije. Na prijemu su bili proslavljeni rukometaši dr Nebojša Popović, Hrvoje Horvat, Milorad Karalić, Abas Arslanagić, Milan Lazarević i Zoran Tuta Živković.

– Počastvovan sam što ste posjetili Rukometni savez Republike Srpske i da imam priliku da Vas upoznam sa stanjem u ovom popularnom sportu na ovim prostorima. U sklopu našeg saveza imamo Prvu ligu u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i klubove koji se takmiče u drugoligaškom rangu. Moram istaći da veliku pažnju posvjećujem mladima kojima organizujemo takmičenja u kojima nastupa 109 ekipa na čemu smo posebno ponosni – između ostalog je rekao Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.
Zlatni olimpijac dr Nebojša Popović koji je sa Borcem 1976. godine postao šampion Evrope zahvalio se Marinku Umičeviću na ukazanom gostoprimstvu. – Veliko Vam hvala što ste nas pozvali da budemo gosti Rukometnog saveza Republike Srpske. Moram da naglasim da sam impresioniran činjenicom što toliku pažnju posvjećujete mladima, jer to je jedini ispravan put i drago mi je da vidim da sa velikim entuzijazmom radite za dobrobit rukometa – naglasio je dr Nebojša Popović.

Hrvoje Horvat, Milan Lazarević i Zoran Tuta Živković takođe su bili oduševljeni prijemom od strane Marinka Umičevića kojem su se najiskrenije zahvalili.
– Proveli smo prelijepe trenutke u gradu na Vrbasu gdje smo bili gosti i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića. Sjajno smo dočekani i kod naših prijatelja u RK Borac i sada kod Vas u Rukometnom savezu Republike Srpske i hvala svima na ovako sjajnom dočeku – izjavio je Hrvoje Horvat, nekadašnja vedata Partizana iz Bjelovara.

Riječi hvale uputili su i legende Borca, Banjaluke i Jugoslavije, Abas Arslanagić kao i Milorad Karalić koji je naglasio da trenutno postoji problem sa stručnim kadrom. Karalić je još napomenuo da je iz njegove generacije veliki broj igrača poslije imao uspješnu trenersku karijeru.
Marinko Umičević je ovom prilikom uručio prigodne poklone zlatnim rukometnim olimpijcima. Ovom dodajmo kako su zajednički obišli novizgrađeni sportski teren kod Sokolskog doma i Rukometnog saveza Republike Srpske čiji je inicijator za izgradnju bio upravo Marinko Umičević.

About Author

Visits: 33

Leave a Reply