drasko-ukc

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković komentarisao je danas poskupljenje izgradnje garaža kod UKC-a za još sedam miliona KM.

Evidentno je da se radi o jednom propalom projektu. To je projekat koji UKC RS i Vlada nisu trebali finansirati. Svugdje u svijetu se garaže rade kroz javno-privatno partnerstvo. Uvučete privatni kapital pa neka i on ostvari profit, međutim kada neko ne zna posao onda to ovako ide. Ja koliko sam čuo direktor se ranije hvalio kako će u oktobru ili novembru prošle godine tamo vola da peče, ili će da napravi opet neku svoju kotlićijadu, da dovede Radu Manojlović pa da sa njom šeta po krovu, ali očigledno nije završio taj posao. Očigledno da je peti ili sedmi rok probijen i da se radi još o milionima maraka, koji treba iz budžeta da se daju. Pitanje je samo kome se daju – rekao je Stanivuković.

Prvobitni rok za završetak garaže bio je početak septembra 2022. godine, ali je on nakon toga nekoliko puta produžavan i garaža još nije završena niti je poznato kada će biti.

– Projekat je trebao prvobitno da košta 30 miliona, pola Banjaluke i Republike Srpske je palo u nesvjest kad je čulo cifru, a on kritikuje centralno spomen obilježje za koje se daje šest miliona. Garaža je koštala 32, 33, 37 , a sada će ići na 42 miliona. Očigledno da se radi o nezasitnim ljudima, korupciji i kriminalu – ističe Stanivuković.

Nove afere

Stanivuković je najavio da će, skupa sa svojim saradnicima, otkriti novo „pranje para“ na Univerzitetsko kliničkom centru Srpske.

Kako kaže, korupcija je nenormalno uzela maha.

– Vi znate da sam ja govorio tamo o vešu i vidjeli ste da se veš koji se prao za milion-dva danas pere sa 12 , 13 miliona. Što znači da je ogroman višak. Ja samo mogu pitati, da li će se tih sedam miliona koristiti da se plate kotlićijade, da se omladina opija ili da se dovede Rade Manojlović ili nekih drugih pjevača našim parama. U narednom periodu će ljudi oko mene i ja da prikažemo još mnoge afere na UKC u vezi sa mnogim javnim nabavkama. U ovom momentu ih ima deset , a naredne sedmice izaći ćemo sa prve dvije. Menadžement UKC Srpske  je najkorumpiranija institucija, svaka marka koja treba da ide na lijek ide na ovakve javne nabavke. To je toliko uzelo maha, to nije skuplje za 10, 20 odsto nego za 300 odsto. Tražićemo krivičnu odgvornost za sve te pojedince – najavio je Stanivuković.

About Author

Views: 17