ljubo-ninkovic

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković tvrdi da je budžet grada oštećen za oko 360.000 KM, zbog nelegalnog isplate plata za 16 radnika koji rade u kabinetu gradonačelnika.

Naime, on je Okružnom javnom tužilaštvu 8. juna u Banjaluci podnio krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića zbog zloupotrebe službenog položaja, odnosno pribavljanja imovinske koristi za 16 zaposlenih u kabinetu gradonačelnika, a na štetu gradskog budžeta, odnosno građana.

Kako je rekao, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske podnijelo je zahtjev za inspekcijski nadzor, za koji je dobio odgovor da je načinjena šteta za više od 360.000 KM.

Kako ističe, zaposleni u kabinetu gradonačelnika se ponašaju veoma bahato.

– Nakon što je upravna inspekcija obavila svoj nadzor dobili smo određene podatke, a koji se tiču da je svaka od 16 osoba koja je navedena u krivičnoj prijavi dobila određen procenat na platu. Oni su imali svi po 45 odsto na platu – kazao je Ninković.

Kako je rekao, nije mu jasno zbog čega ne mogu da dobiju zapisnike budžetske inspekcije, jer bi se tako potvrdilo koliko je novca utrošeno.

On je poručio da je u krivičnoj prijavi naveo samo 16 ljudi koji su ostvarili protivpravnu imovinsku korist, te da mu nije u interesu da plate budu smanjene ostalim radnicima u Gradskoj upravi.

– Lično ću se založiti da se po zakonu svakom zaposlenom u gradskoj upravi poveća neto plata za 300 KM. Svi kolicioni partneri su spremni da podrže povećanje plate- kazao je Ninković.

Kako je rekao, u narednom periodu će se vidjeti ko će ovo podržati.

About Author

Views: 14