drasko-stanivukovic-2-3

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kazao je da je nevjerovatna i bizarna situacija da neko može biti protiv besplatnog i povoljnijeg javnog prevoza, protiv povećanja subvencija za privatne vrtiće i protiv udaljavanja kladionica i kockarnica od škola.

Riječ je o najvažnijim odlukama, protiv kojih je SNSD, a koje se odnose na više desetina hiljada ljudi. Oni tumače da su to samo moje političke poruke, a ne potrebe građana. Mi govorimo o važnosti svega toga, ali oni to gledaju kroz prizmu odnosa prema meni – kazao je Stanivuković.

Istakao je da će s tim u vezi biti preduzeti koraci zajedničke borbe sa građanima, korisnicima odluka koje su odbijene.

– Pozvaćemo građane kojih se tiču ove odluke da potpišu peticije i da kažu da li su za ove odluke, da ih oni predlože jer ovo što smo mi predložili očigledno ne dolazi do ušiju SNSD-a. Mislim da je došlo vrijeme da više desetina hiljada građana potpisuje ove petcije i da se počnemo okupljati ispred zgrade SNSD-a i to ne jednom već u više navrata – poručio je Stanivuković.

Kako je kazao, koalicioni partneri SNSD-a  u Banjaluci su za besplatan prevoz, za rješenje pitanja problema vodosnabdijevanja sa sistema Banjica, ali samo SNSD nije za ova važna pitanja.

– Dakle, skupštinska većina je sada za ove stvari, samo SNSD je ostao protiv. Mi imamo većinu za ove odluke, ali SNSD drži većinu u komisijama i sprečavju da to dođe na sjednicu Skupštine Grada. Drago mi je da smo ih dobili na strani razuma i normalnosti – naveo je on.

Već za sutra je najavio sastanak sa Udruženjem penzionera, ali i sa svim nadležnim organizacijama i ustanovama po ovim važnim pitanjima koja su odbijena posljednjim odlukama SNSD-a.

About Author

Visits: 10