drasko-22-3-2

Nikad mi u politici nije bio stran osjećaj usamljenosti u politici. To znači kada krenete u neku akciju najčešće sam bio sam, mnogi vam se smiju i kažu da od te akcije nema ništa, a na kraju iz tog ničega stvorite mnogo toga. Takav je bio primjer za besplatnu legalizaciju, za besplatne udžbenike, za Centralno spomen-obilježje …I za ovu zadnju akciju u vezi sa zabranom rada kladionicima u blizini obrazovnih ustanova su rekli da nema ništa, da bismo danas došli do toga da je sve ijedan odbornik za to, što je meni jako drago.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković tokom pauze današnje sjednice Skupštine Grada, na kojoj odbornici razmatraju ovo pitanje.

Kako je istakao, tokom današnje rasprave bilo je i dodatnih dobrih prijedloga za proširenje odluke koja se odnosi na zabranu rada kladionica i kockarnica i prema njegovim riječima – uvažiće te prijedloge.

-Ono što ćemo još uraditi jeste da se Grad obavezuje zaključkom da će za svaku filijalu kockarnice i kladionice koja se nalazi u blizini škole povećati takse na maksimum – na 25.000 KM sve dok se ne izmijeni zakon, za šta je u toku potpisivanje peticije. Sa ovim zaključkom na narednoj sjednici mijenjamo visinu tih taksi – kazao je gradonačelnik.

Osvrnuvši se na izjavu predsjednika Republike Srpske kojom je dao podršku ovoj inicijativi, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što postoje naznake da će se ovaj zakon ubrzo proširiti i na druge gradove i opštine u Republici Srpskoj.

-Naša vizija grada je grad u kojem u blizini škole nema kockarnica i kladionica, grada u kojem je nedjelja neradna, što smo 11 puta predlagali i nastavićemo, grad u kojem su besplatne građevinske dozvole i placevi za mlade bračne parove, kao i besplatni udžbenici. U vremenu kada nam ništa nisu dali uradili smo najviše za ovaj grad – poručio je gradonačelnik.

About Author

Views: 181