ninkovic-22-3-1

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković izjavio je danas da je rezolucija o izmještanju kladionica neobavezujući akt, te da je riječ o značajnoj temi koja je izazvala mnogo pažnje.

Ninković je rekao da je bilo potrebno napraviti pauzu kako bi se proširio sadržaj rezolucije.

Žao mi je što je gradonačelnik napao stručnu službu zbog svojih dezinformacija u vezi sa taksama, jer taj materijal nije došao i mi o ovome nismo raspravljali na kolegijumu – rekao je Ninković novinarima u Banjaluci.

On je pojasnio da u skupštinsku procedure nije došla nikakva odluka koja se tiče povećanja takse, te da mu je drago što se u sve ovo uključio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i da će se, kako kaže, izmijeniti zakon.

– Mi ćemo podržati ovu odluku nakon proširenja rezolucije – rekao je Ninković.

On je dodao da će se raspravljati i o prijedlogu nacrta rebalansa budžeta za 2024. godinu, te podsjetio da je budžetski okvir proširen za 11 miliona.

– Kada smo omogućili kreditno zaduženje bili bismo licemjerni kada bismo rekli ne može da ide nacrt rebalansa. Mislim da će biti interesantna rasprava o ovom prijedlogu – zaključio je Ninković.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da će kladionice koje se nalaze oko 500 metara od škole “plaćati tolike takse da bi im bilo bolje da zatvore”.

– Drago mi je što je i republički nivo podržao ovu odluku – rekao je Stanivuković, te dodao da je na dnevnom redu sjednice i sportska gimnazija.

About Author

Visits: 25