snsd-trguje-za-svoju-korist-ulog-je-imovina-srpske

“Gdje je nestalo zakon o nepokretnoj imovini”, upitali su poslanici opozicije.

U Banjaluci je danas održan Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske. Nakon Kolegijima novinarima su se obratili Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP-a i Nebojša Vukanović, šef Liste Za pravdu i red u NS Republike Srpske.

Crnadak je rekao da su postavili pitanje gdje je nestalo Zakon o nepokretnoj imovini, na šta su, prema njegovim riječima, dobili odgovor da je zakon u proceduri.

“Mi pitamo predsjednika Vlade s kim se trguje i pregovara o stvarima kao što je imovina Srpske, zašto se sve drži u tajnosti? Pitali smo predstavnike Vlade Srpske da li će taj zakon biti u Skupštini do kraja godine. Rekli su nam da neće. Nešto se čudno dešava ili je nešto hitno ili opasno po Republiku Srpsku jer se zakon povukao i mjesecima traju dodatne konsultacije. O tome ćemo i sutra pričati na sjednici”, naveo je Crnadak.

Dodao je da “iza scene dešava nešto loše”.

“SNSD trguje, pregovara dogovara za svoju korist, a ono što je ulog je nepokretna imovina. Nećemo dozvoliti da se nešto loše desi jer je vlada podložna lošim uticajima”, smatra Crnadak.

Komentarišući govor Lazara Prodanovića, visokog funkcionera SNSD-a i načelnika Bratunca, na sjednici Skupštine opštine, koji je žestoko kritikovao svoju stranku, Nebojša Vukanović kaže da je Prodanović rekao ono što svi misle o SNSD,a ne smiju da kažu.

“Momčilo Antonić je zbog jednog tvita smijenjen, zamislite onda kakva je to stranka. Pitanje je da li je moguće da živimo u sistemu gdje se smjenjuju ljudi zbog tvita, jer je Antonić podržao Prodanovića. Antonić nije smijenjen slučajno, ovo je autokratsko društvo. Treba istražiti kakvi su odnosi u koaliciji”, mišljenja je Vukanović.

Narodna skupština Republike Srpske održava  sutra od 10h redpovnu sjednicu, a na dnevni red su dodate dvije tačke, rebalans budžeta i izvršenje budžeta Srpske za ovu godinu.

About Author

Hits: 2

%d