kresojevic-30-10-2023

U skladu sa Zakonom o javnom putevima u RS rehabilitacija puteva nikada nije zahtjevala građevinsku dozvolu, kazao je gradski menadžer Bojan Kresojević povodom toga što je Republički inspekorat obustavio izgradnju kružne raskrsnice kod “Ekvatora”.

Prema njegovim riječima, obustava radova je politički motiv gradskog odbora SNSD-a.

– Kada je prije nekoliko godina vršena rehabilitacija saobraćajnica prema Čokorsim poljima uprkos tome sto je obim radova bio preveliki građevinska dozvola nije bila potrebna – kazao je Kresojević.

Kako dodaje, jasno da je ovo politički borba SNSD-a koja je sasvim legitmina, ali kako kaže potrebno je da se ona razdvoji od napredovanja Banjaluke.

– Milion KM je uloženo u ovu raskrsnicu, i sada ona treba da se vrati u prvobitno stanje samo da bi neko ostvario svoj politički cilj. Smatram da je to zlostavljanje Banjaluke – kazao je Kresojević.

Prema njegovim riječima, grad Banjaluka će u narednom periodu kompletirati dokumentaciju i pribaviti građevinsku dozvolu nezavisno od toga što ona nije potrebna.

Podsjećamo, Republički inspektorat obustavio je izgradnju kružne raskrsnice  kod “Ekvatora” zbog toga što grad Banjaluka kao investitor nije imao građevinsku dozvolu za izgradnju iste, a republički inspektor je zbog toga  naložio uklanjanje izvedenih radova.

About Author

Hits: 2

%d