dodik-nesic

Predsjednici SNSD-a Milorad Dodik i DNS-a Nenad Nešić potpisali su danas Sporazum o međusobnoj koalicionoj saradnji te dvije stranke.

Dodik je nakon potpisivanja sporazuma o koalicionoj saradnji sa DNS rekao, da je zadovoljan činjenicom da je DNS u Narodnoj skupštini Republike Srpske do sada bio na fonu politika aktuelne vlasti i da će saradnja sa ovom strankom biti nastvljena u korist Srpske

Dodik je izjavio u Banjaluci da će sa DNS-om biti nastavljen rad na usklađivanju međusobnih politika i saradnji.

On je dodao da SNSD sa DNS-om ima dugogodišnju uspješnu saradnju, te da ostaju jedinstveni na političkom planu očuvanja i jačanja Srpske.

– Naš sporazum se odnosi na zajedničke politike na nivou Srpske i BiH, kao i pozicioniranje u skladu sa izbornim rezultatima – rekao je Dodik, nakon potpisivanja sporazuma.

On je dodao da će ovaj sporazum opredijeliti saradnju za lokalne pa i opšte izbore.

Nešić je rekao da je DNS svjestan trenutka potrebe za srpskim jedinstvom, te da će braniti ustavnu poziciju Srpske.

– U vezi sa imovinom Srpske neće biti pregovora. To je crvena linija za nas. Podržavamo Dodika jer on ne brani samo sebe već Srpsku, a proces protiv njega je proces protiv predsjednika koji predstavlja jedinstvo srpskog naroda – rekao je Nešić i dodao da to neće biti dozvoljeno i da će DNS uvijek biti na braniku Srpske.

Potpisivanju je prisustvovali članovi rukovodstava dvije stranke, među kojima i potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković.

About Author

Visits: 5