sargovac

Rekonstrukcijom Subotičke ulice u naselju Šargovac značajno će biti poboljšani uslovi života stanovnika ovog dijela Banjaluke, a mještani nisu krili svoje zadovoljstvo.

Rekonstrukcijom Subotičke ulice u naselju Šargovac značajno će biti poboljšani uslovi života stanovnika ovog dijela našeg grada.

Gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima obišao je danas ovo naselje, te istakao da će po završetku radova ovo jedno od najbrže rastućih naselja dobiti kvalitetnu saobraćajnicu, kojom će biti obezbijeđen kvalitetniji i bezbjedniji saobraćaj u ovom dijelu Banje Luke.

-Rekonstruišemo saobraćajnicu u dužini od 700 metara, od samog ulaza u naselje sa zapadnog tranzita do Djevojačkog mosta. Dobićemo jednu kvalitetnu modernu saobraćajnicu, sa širim kolovoznim trakama, trotoarima, autobuskim proširenjima, ali i neophodnom oborinskom kanalizacijom. Vrijednost radova je 1,4 miliona KM – rekao je gradonačelnik uz poziv izvođaču radova da daju svoj maksimum kako bi se radovi okončali što prije.

Dodao je da gradska administracija nastavlja i dalje da radi posvećeno u svim dijelovima našeg grada.

-Ušli smo u serijal radova, radimo glavne saobraćajnice kroz Šargovac, Motike, Kuljane, Debeljake i Priječane, te prema Donjim Kolima i Srpskim Toplicama. Kada je riječ o magistralnim putevima kroz Karanovac i Srpske Toplice, tamo gdje nema trotoara, radimo ih, pa ćemo tako raditi i trotoare u Vrbanji i u Adi. Takođe, radimo i najvažnije saobraćajnice na gradskom području, obnavljamo sportske terene, imamo paket mjera koje imaju karkter besplatnog, izgradili smo prvu školu nakon više od 20 godina – podsjetio je gradonačelnik na neke od važnih projekata koje realizuje gradska administracija.

Gradski menadžer Bojan Kresojević, kazao je da je Subotička ulica među prvim projektima, koje je aktuelna administracija kandidovala na početku mandata.

-I danas će Šargovac biti svjedok novog pristupa, a to je da radimo sve naše projekte na pravi način. Posebno smo zadovoljni što smo uspjeli da realizujemo i ovaj projekat uprkos svim izazovima i opstrukcijama. Broj ljudi koji se danas okupio je potvrda da radimo na pravi način – kazao je gradski menadžer.

Odbornik u Skupštini Grada, Darko Milošević, koji inače živi u ovom naselju, kazao je da je saobraćajnica u Subotičkoj ulici veoma bitna za naselje Šargovac, jer svakodnevno je koristi veliki broj stanovnika.

Apelovao je na mještane da imaju strpljenja i razumijevanja za vrijeme izvođenja radova.

Mještanin ovog dijela grada, Mićo Radoja zahvalio je u ime svih građana za realizaciju ovog projekta.

-Do sada smo dobili dva kilometra nove saobraćjanice kroz naselje, dječije igralište, vodovod Martinovac, legalizaciju kuća porodica iz kategorija izbjeglih i raseljenih lica tako da ova gradska administracija stvarno misli na nas.

About Author

Views: 14