milko-grmusa

Milko Grmuša, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka, pitao je danas na konferenciji za medije kolege iz vladajućeg SNSD-a šta tačno spore gradonačelniku Drašku Stanivukoviću oko parkinga kada je iste odluke donosio njegov prethodnik Igor Radojičić, posljednji gradonačelnik Banjaluke iz redova upravo SNSD-a.

– Skupština grada Banjaluka unaprijed ovlašćuje gradonačelnika da napiše šta god hoće a vezano za parking, i cijene i zone, i to je po članu 22. Odluke o bezbjednosti saobraćaja koji je pravni osnov za ovaj pravilnik iz 2017.godine koji je Igor Radojičić primjenjivao, kao i danas Stanivuković. I mi imamo ovdje ne znam koliko zasjedanja kolega i koleginica iz SNSD-a, a neki su i ranije bili odbornici i oni mi najviše idu na živce, i nije mi jasno šta se promijenilo u odnosu na prije šest godina kada danas osporavaš ono što je ranije bilo već sprovođeno. Kažu “treba naša prethodna saglasnost”, pa već si mu je dao! – rekao je Grmuša.

On ističe da ne spori da postoje stvari zbog kojih treba kritikovati Stanivukovića ali da su navedene, vezane za parking u Banjaluci, u suštini “budalaste do te mjere da je to za ne povjerovati”.

– Ovdje se postavlja pitanje u kojem pravcu mi kao društvo idemo i dokle ćemo ovo tolerisati. Voda je došla do grla. Ovo je Skupština grada gdje nemate ni 20 minuta ukupno predstavnike svih resornih odjeljenja na sjednici. Ima li pilota u vozu koji se zove Republika Srpska – dodao je Grmuša u emotivnom izlaganju nakon posljednje održane sjednice Skupštine grada Banjaluka.

About Author

Visits: 12