kolegijum

Banjaluka će imati 10 miliona manje, kazao je danas gradonačelnik Draško Stanivuković te je istakao da je Skupština grada 11 puta odbila park kod Delte, a da su našli način za njegovu izgradnju.

– SNSD je skinuo sa dnevnog reda izgradnju dva kolektora, koja bi se trebala izvršiti u martu naredne godine – rekao je on nakon sjednice Kolegijuma Skupštine grada Banjaluke i dodao da danas SNSD može biti srećan što Banjaluku vodi u minus.

Dodaje da se svakodnevno šalje inspekcija gdje se radi kružni tok kod Ekvatora.

– Skinute su 22 tačke. Opet je odbijena neradna nedelja, ovo je 12. put – rekao je on. Studija javnog prevoza je završena i kako kaže “to je revolucija”.

– Studija će predložiti nevjerovatno male cijene javnog prevoza – najavio je on. Kako kaže povećali su budžet grada, te imaju suficid, ali imaju najmanje prihode zbog prostornih planova.

– To su planovi koje Skupština odbija već par godina. I imamo manje prihode od PDV-a, prevedeno zbog skupštinske većine i SNSD-a na republičkom nivou, Banjaluka će imati manje oko 10 miliona – rekao je on te dodao da je sa dnevnog reda do sada skinuto više od 50 prostornih planova, a sa tim bi imali oko 30 miliona.

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada, istakao je da 22 tačke nisu dobile podršku skupštinske većine, te će se na redovnoj sjednici naći 34 tačke, uz dvije koje su dodate naknadno.

– Gradonačelnik i njegovi saradnici nisu poslali zapisnike budžetske inspekcije kako bi vidjeli koliko je zaista oštećeno budžeta, na osnovu nezakonitog povećanja plata njegovih saradnika. Kako se ovo nije desilo odbornici nisu prihvatili Prijedlog odluke o izvršenju budžeta grada za 2023. godinu – kazao je on.

 

About Author

Visits: 1