Porodicna-setnja-Cava

Stotine mališana i njihovih roditelja pridružilo se Velikoj porodičnoj šetnji, koja se u našem gradu održava treću godinu za redom.

Riječ je o manifestaciji koju organizuje Udruženje porodica sa četvoro i više djece “4+”, uz podršku Grada Banjaluka.

Simbolično, velika šetnja krenula je u 11 časova i 55 minuta od zgrade Vlade Republike Srpske pa sve do tvrđave Kastel, a šetnji se pridružio i gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima, koji je izrazio zadovoljstvo što se Porodična šetnja uspješno organizuje već treću godinu za redom.

Tom prilikom on je istakao da uz Porodičnu šetnju stoje snažne i dobre politike koje je Grad Banja Luka uveo s ciljem veće podrške porodici.

– Uveli smo niz različitih strateških mjera poput novčane podrške pri rođenju djeteta, sufinansiranja privatnih vrtića, besplatnih udžbenika, besplatnih građevinskih dozvola kako bi porodice lakše obezbijedile krov nad glavom, no ipak se uvijek preispitujemo da li Banja Luka dovoljno radi za porodicu, koja je stub našeg društva, naše Banje Luke i cijele Republike Srpske i težimo da uradimo još više.

U prilog tome govori i inicijativa za izmjenu Zakona o stvarnim pravima, kojom ćemo omogućiti i dodjelu besplatnih placeva za višečlane porodice i mlade bračne parove – poručio je banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković.

On je podsjetio da Grad Banja Luka za svako rođeno dijete izdvaja 500 KM podrške, dok je ta podrška za treće rođeno dijete 1.000 KM, a za porodice sa četvoro i više djece 2.000 KM, te dodao da je jedna od mjera pronatalitetne politike i rekordna podrška koja se izdvaja za vantjelesnu oplodnju.

Članica Udruženja “4+” Dražena Palić istakla je da su svako dijete i svaka majka jednako važni.

Podsjećamo, “Porodična šetnja” se realizuje u okviru tradicionalne manifestacije “Nedjelja djeteta”.

About Author

Hits: 1

%d bloggers like this: