kresojevic-28-2

Ponavlja se isti scenario, kazao je gradski menadžer Bojan Kresojević naglasivši da ponovo nema kvoruma za rad Skupštine Grada, ali i da jučerašnja sjednica oslikava sve one bizarnosti koje se događaju proteklih 38 mjeseci.

Predsjednik Skupštine juče je napravio presedan i  ušao u istoriju parlamentarizma, ali ne po dobrom. Ono što je učinio može se okarakterisati kao nepoštovanje najvišeg doma gradske vlasti, jer, s jedne strane, 20 tačaka predloženih za dopunu dnevnog reda, a koje su dostavljene sa pisanim materijalima nije uopšte stavio na glasanje, dok je, s druge strane, delegirao tačku na dnevni red, za koju nije ni dostavljen pisani materijal niti je bilo jasno ko je predlagač – poručio je  gradski menadžer, istakavši da se na ovaj način izgubilo povjerenje u rad Skupštine.

Dodao je da to može biti jedan od uzroka današnjeg nedostatka kvoruma.

Gradski menadžer osvrnuo se i na izmjenu poslovnika iz oktobra prošle godine, istakavši da je i tada predlagao da se omogući diskusija o tačkama bez obzira na broj prisutnih odbornika.

– Ovo je jedini način da se obezbijedi adekvatna produktivnost Skupštine Grada, jer bi odbornici tada shvatili da važna pitanja za Grad mogu ići i bez njihovog mišljenja, te bi se u tom slučaju trudili da ne propuštaju sjednice – kazao je Kresojević.

On se osvrnuo i na činjenicu da Skupština Grada ima tri nezavršene sjednice, i to dvije vanredne i jednu redovnu, istakavši da  dalje nema naznaka kada će započete sjednice biti okončane.

– Nisu još i ne zna se kad će biti završene tri sjednice i ovo nam svakako stvara dodatno opterećenje – rekao je Kresojević.

Dodao je da su već 38 mjeseci evidentne opstrukcije zbog kojih najviše trpe građani Banje Luke.

– Građani danas nemaju besplatan i povoljniji javni prevoz, nemaju povećane subvencije za boravak u privatnim vrtićima, opstruišu i rekonstrukciju sistema Banjica i nama ostaje samo da zajedno sa građanima izrazimo nezadovoljstvo i da se borimo za bolji život građana– rekao je on.

Govoreći o pitanju rješavanja vodosnabdijevanja na sistemu Banjica, gradski menadžer je pojasnio da je riječ o naslijeđenom problemu.

– Zahvaljujući neadekvatnom ophođenju prethodnih administracija izvoršte Banjica nije urađeno u skladu sa projektnom dokumentacijom zbog čega danas imamo situaciju da je ovo izvorište preopterećeno i  ne funkcioniše. Pronašli smo i ponudili rješenje, u želji da spremno dočekamo ljetne mjesece i ovu odluku trebalo je podržati po hitnoj proceduri, međutim evidentno je da se i to opstruiše – zaključio je Kresojević.

About Author

Visits: 9