stanivukovic-sapicFoto: A. Čavić

Gradonačelnik Draško Stanivuković razgovarao je danas sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem, koji je u prvoj zvaničnoj posjeti od preuzimanja dužnosti gradonačelnika tog grada.

-Iako smo imali prilike da susrećemo na nekim važnim događajima u Srbiji, a ovo je prva zvanična posjeta gospodina Šapića. Važno je reći da Banjaluka i Beograd sarađuju mnogo godina. Bez obzira na to ko vodio gradove, naši narodi, naši institucije, naši najveći gradovi mora da sarađuju i da budu bliski, da razmjenjuju dobre prakse i dobre politike i da se uvijek međusobno uvažavamo i redovno posjećujemo, te da zajednički radimo kako bismo donijeli najbolje našim gradovima i našem narodu – poručio je gradonačelnik Banjaluke.

Prema njegovim riječima, Beograd i Banjaluka imaju mnogo sličnosti, ali ono što je važno – jeste i da dijele iste politike i strategije, poput politike besplatnih udžbenika, podrške vrtićima i sl.

-Ideja nam je da što više toga uradimo za naše građane – naglasio je gradonačelnik Banjaluke, ističući da je bilo riječi i o besplatnoj legalizaciji, koju Banjaluka već uspješno sprovodi, a za šta u Beogradu čekaju krovni zakon.

Kroz ove posjete, kako je naveo Stanivuković – nastoji se i da se naš narod posjećuje, da se obilaze naši gradovi.

-Zahvaljujem gospodinu Šapiću na pozivu da Banjaluka prisustvuje događaju već u maju u Beogradu na kojem će biti prestavljene važne vrijednosti naših porodica, naroda i najvećih gradova srpskog naroda. Rado ću da budem dio te manifestacije. Imao sam želju i da budem dio Beogradskog maratona, ali naši događaji mi to nisu dozvolili – kazao je gradonačelnik Stanivuković, dodajući da sve što radimo – trudimo se da napravimo na jedan veći način i da Banjaluci mnogo znači ova posjeta.

Gradonačelnik Beograda kazao je da je uvijek posebno emotivan kad dođe u Banjaluku i Republiku Srpsku.

-To jedna posebna veza i emocija koju osjećam prema narodu sa ovih prostora i ovdje se zaista osjećam kao kod kuće. Ovdje za mene i ne postoje granice i ukoliko se međusobno ne budemo čuvali u regionu, malo ko će nas čuvati. Beograd kao srpska prestonica treba da bude mjesto okupljanja Srba, ali za nas je posebno važna Banja Luka, ali i svaki drugi grad u kojem žive Srbi i treba jedni druge da čuvamo – naveo je gradonačelnik Šapić.

On je rekao da su Grad Beograd, ali i on kao i gradonačelnik spremni da pruže svaki vid podrške Banjaluci.

-Na velikom događaju u maju „Dani porodice u Beogradu“ predstavićemo sve gradove u Srbiji, ali svakako pozvali smo i Banjaluku. Očekujemo više stotina hiljada ljudi u ta dva dana promovisaćemo tradicionalne porodične vrijednosti i ovaj događaj šansa je da pokažemo naše jedinstvo i stanemo iza onih vrijednosti na kojima počiva naš narod – kazao je on.

Istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što je u Banjaluci i što ću večeras prisustvovati svečanoj akademiji.

-Za mene granice između Srbije i Republike Srpske ne postoje, kao ni između Beograda i Banjaluke – zaključio je on.

About Author

Hits: 27

Leave a Reply

%d bloggers like this: