milorad-dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je pratio bijes koji se ispoljava zbog njegove izjave u vezi Sarajeva tokom rata, te ponovio da je to etnički podijeljen grad koji nikada nije bio opkoljen, ni blokiran.

 

“Sarajevo je etnički podijeljen grad i danas – u smislu Istočno Sarajevo i federalno Sarajevo”, rekao je Dodik i podsjetio da u Sarajevu nema 150.000-160.000 Srba koji su bili prije rata te da su borbene linije bile u samom gradu – Lukavica, Grbavica, gdje je do Dejtonskog sporazuma bilo srpsko i da su to Srbi odbranili.

Da je bilo blokirano, kako je mogla, kaže Dodik, da dolazi hrana i ostale stvari.

“Kako se to moglo dešavati ako je, kako oni kažu, bilo u blokadi. Kako su mogli sve vrijeme rata da se spuštaju avioni na aerodrom u Sarajevu, kako onda može da bude opkoljen grad”, rekao je Dodik.

A drugi entitet nikada nije htio da sprovede odluku Doma za ljudska prava da se bavi pitanjem stradanja Srba u Sarajevu, što potvrđuje činjenicu da oni žele da se bave lažima, a ne istinom.

Bošnjaci kaže, Milorad Kojić hoće da nametnu da je ovdje bila agresija. Pita i da li su Srbi izvršili agresiju na sebe i svoja vjekovna ognjišta?

“Ono što jeste činjenica i ono što je važno, a što se prećutkuje od strane tog Sarajeva, jeste, da je 7.000 hiljada Srba stradalo na Sarajevsko-romanijskoj regiji. Da su Srbi iz Sarajeva etnički očišćeni”, kaže Milorad Kojić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

Oni nikada neće priznati istinu da su Srbi činili polovinu stanovnika tog grada, poruka je iz Srpske.

Ti isti Srbi su u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu branili svoje domove od Zelenih beretki, takozvane Armije BIH i drugih paravojnih jedinica.

About Author

Visits: 4

Leave a Reply