ivic-dacic

Mi već godinama unazad govorimo o tome da je premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti jedan od glavnih smetnji i prijetnji za regionalni mir i stabilnost, rekao je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

– On umjesto normalizacije odnosa, na kojoj instistira cijela međunarodna zajednica, stalno povlači jednostrane poteze koji izazivaju eskalaciju i koji izazivaju potrebu za deeskalacijom te situacije, gdje se za desetak dana ponovo pojavi neki incident – istakao je Dačić koji danas u Banjaluci prisustvuje obilježavaju 30 godina SP.

Istakao je da je ovo što je sada uradio kada je riječ o izborima na kojima Srbi nisu učestvovali, a kada je riječ o tim tzv. gradonačelnicima i njihovim nasilnim dovođenjima u zgrade opština uz pomoć specijalne kosovske policije, zatim pitanje hapšenja Srba, ranjavanja Srba, zabrana za srpsku robu, govori o tome da je njegova ideja ustvari izazivanje rata. 

– On optužuje međunarodnu zajednicu da je na strani Srbije, a on ustvari očekuje od nje da izvrši pritisak na Srbiju i da mi priznamo Kosovo. To ga jedino zanima. Njegov cilj je da protjera Srbe sa KiM, naročito sa sjevera i da time riješi to pitanje. Srbija to neće dozvoliti – poručio je Dačić i naglasio da je Srbiji važan mir.

About Author

Hits: 6

Leave a Reply

%d