most-der

Radovi na izgradnji mosta preko Široke rijeke u naselju Derviši teku predviđenom dinamikom, te će most biti izgrađen i pušten u funkciju i prije predviđenog roka, a u dinamiku radova na ovom gradilištu uvjerili su se i nadležni iz Gradske uprave, kao i gradonačelnikovi saradnici.

Obilazeći teren, još jednom su poručili kako će most biti završen i prije predviđenog roka.

-Danas obilazimo gradilišta, a upravo na ovoj lokaciji trenutno gradimo most preko rijeke Široka. Novi most je zamjena za onaj stari, prethodni koji je bio u izuzetno lošem stanju. Moram da naglasim da radovi ulaze u završnu fazu i trentuno se radi na armiranju ploče i pripremi za betoniranje. Kao što već znate, krajnji rok za završetak radova je 31. decembar ali dinamika radova je u dobroj fazi i moram da naglasim da će prema posljednjim informacijama biti završeni i prije ugovorenog roka – kazao je ovlašteni potpisnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, Milenko Džever.

Saradnik gradonačelnik i narodni poslanik, Nebojša Drinić sa predstavnicima resornog odjeljenja obišao je danas ovo gradilište, te je poručio kako će ovaj most biti od velike koristi za sve naše sugrađane.

-Danas smo obišli Lazarevo 1 i 2, te Zalužane. Na svim tim lokacijama Grad radi izuzetno bitne projekte. Upravo ovdje sjvjedočimo izgradnji novog mosta, koji će koristiti svi naši sugrađani. Pojedinci govore kako ovaj projekat neće biti okončan, što je neistina, s obzirom da će biti završen prije roka. Plan je da svi radovi budu okončani do 1. decembra i da most tada bude pušten u funkciju – kazao je Drinić.

Jedan od mještanina ovog dijela grada, Momčilo Lazendić iskoristio je priliku da zahvali gradonačelniku Stanivukoviću i njegovim saradnicima, koji su prepoznali značaj ovog projekta.

U ime svih svojih komšija, želim da se zahvalim gradnačelniku i njegovim saradnicima. Naši prioriteti su bili pružni prelazi, trotoar u Zalužanima i ovaj most, koji se trenutno gradi. Kada je riječ o ovom mostu, on je bio naš primarni zahtjev i svjesni smo da je ovo veliki projekat – naglasio je Lazendić.

Gradonačelnik, Draško Stanivuković potvrdio je kako radovi na izgradnji mosta preko rijeke Široka teku predviđenom dinamikom.

-Umjesto dosadašnjeg starog, dotrajalog i uskog mosta, dobićemo jedan savremeni most koji odgovara važnosti ovog puta, koji povezuje, ne samo velika banjalučka naselja, nego i dva grada. Sutrašnje najavljeno okupljanje gledaću kao čin njihove zahvalnosti za sve što radimo, kao i divljenje, jer nakon više od 20 godina gradimo ovaj most. Radove ćemo zavšriti prije predviđenog roka – istakao je gradonačelnik.

Podsjećamo, kada je riječ o izgradnji novog mosta u Dervišima, on će omogućiti kvalitetniju saobraćajnu komunikaciju u tom dijelu Banje Luke, te prije svega povećati bezbjednost za pješake i bicikliste, a umjesto dosadašnjeg, starog, dotrajalog i uskog dobićemo jedan savremeni most, koji odgovara važnosti ovog puta, koji povezuje ne samo velika banjalučka naselja, nego i ona prema Laktašima.

Novi most biće raspona oko 13 metara, sa dvije saobraćajne trake i dvostranom pješačkom i biciklističkom stazom, ukupne širine oko 14 metara, odnosno kolovozna traka 3,5 metara, biciklistička staza 1,5 metara i staza za pješake širine dva metra, čija će vrijednost biti oko pola miliona KM.

Most u Dervišima biće jedan od pet mostova koje je ova gradska administracija sagradila u našem gradu.

About Author

Hits: 6

%d bloggers like this: