subvencije

Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je rješenja o besplatnoj legalizaciji, građevinskim dozvolama, priključcima na vodovodnu mrežu i rješenja o podršci porodiljama.

Banja Luka je jedini grad u regionu i šire, koji je svojim građanima obezbijedio da kada grade kuću imaju besplatnu građevinsku dozvolu i priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, da porodilje imaju novčanu podršku, da je postupak legalizacije kuća koji košta nekoliko hiljada takođe besplatan – poručio je gradonačelnik.

Kako je kazao, danas su ovdje domaćini koji su posvjedočili da su za građevinske dozvole ranije trebali da izdvoje od nekoliko hiljada do par desetina hiljada KM, a sada tim novcem mogu da plate druge potrebe ili materijal za gradnju kuće.

– Zato ovo jeste životna priča i socijalno-ekonomsko odgovorna politika. Siguran sam da ljudi mogu biti zadovoljni – naveo je on.

Prema njegovim riječima, između 35 i 45 miliona KM u narednih nekoliko godina, računajući i ovaj prethodni period, Banja Luka će izdvojiti za ove politike podrške.

– I sve ovo Banja Luka može da izdrži i dalje je finansijski snažna – kazao je gradonačelnik.

Kako je istakao, uz podršku porodiljama, u okviru pronatalitetnih politika imamo i subvencije za boravak djece u privatnim vrtićima, ali i besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola.

– Ovo je sve realnost i naši građani imaju sve ove mjere podrške. Svojim unucima, djeci, porodicama mogu da kažu da su podršku dobili od svoje Banje Luke, ali i da im kažu zato vi čuvajte našu Banju Luku. U toj univerzalnoj vezi svima će nam biti bolje – zaključio je gradonačelnik, koji je čestitao svima koji su danas dobili besplatne vaučere za neku od mjera podrške Grada.

Savjeta Piljak besplatno je legalizovala kuću sagrađenu 2000-te godine i kako kaže zahvalna je Gradu na tome.

Do sada nismo bili u prilici da platimo potrebne dozvole i hvala gradonačelniku jer smo riješili pitanje našoj djeci i unucima – kazala je ona.

Sanda Novaković takođe je zahvalila za besplatnu građevinsku dozvolu za koju je kazala da će joj mnogo značiti, kao i svima koji su dobili ovu podršku.

I sugrađanin Radivoj Palačković dobio je podršku od Grada u vidu besplatne legalizacije dva objekta.

Ovo je jedini gradonačelnik koji vodi računa o svojim građanima i zato mu zahvaljujem. Trebalo je da platim oko 27.000 KM za potrebne dozvole, tako da je ova podrška Grada velika ušteda za moju porodicu – poručio je Palačković.

About Author

Hits: 4

%d