dom-zdravlja

Povodom Svjetskog dana borbe protiv šećerne bolesti (14. novembar) danas je u Domu omladine Banja Luka održano predavanje na temu “Redukcija faktora rizika za nastanak dijabetes melitusa tip 2” za učenike i profesore banjalučke Gimnazije.

Direktorica Doma zdravlja Banja Luka, doc. dr sci. med. Nevena Todorović, je tom prilkom naglasila da naša Ustanova svake godine obilježava Svjetski dan borbe protiv šećerne bolesti, te da današnje predavanje ima za cilj da se učenicima podigne svijest i nivo znanja o zdravoj ishrani, značaju fizičke aktivnosti, prestanku pušenja i ostalim zdravim stilovima života.

Predavanje je održano u organizaciji našeg Centra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti i u saradnji sa Gradom Banja Luka, studentima Medicinskog fakulteta u Banjoj Luci i predstavnicima farmaceutske kompanije „Medilab One“.

Predavači su bili naši doktori iz Službe porodične medicine: dr Radmila Stevandić – Begović, dr Biljana Lakić, dr Anastasija Stokanović i dr Mirjana Radulović.

Svjetski dan borbe protiv dijabetesa obilježava se od 1991. godine u preko 170 država svijeta, a ovogodišnji slogan je “Upoznaj svoj rizik i saznaćeš odgovor”.

About Author

Hits: 169

%d bloggers like this: