Irina

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković darivao je zlatnikom prvu bebu rođenu u ovom gradu.

Riječ je o Irini, djevojčici teškoj tri kilograma i 550 grama i dugoj 54 centimetra, koja je na svijet došla tridesetak sekundi nakon ponoći u UKC-u u Banjaluci. Bebu je rodila tridesetogodišnja Petra Landeka.

Stanivuković je istakao da je beba, koja je prva rođena u Banjaluci, ujedno prva i u Republici Srpskoj.

– Lijepa je tradicija da darujemo bebu koja je prva rođena u nastupajućoj godini. Grad Banjaluka vodi računa o porodicama koje dobiju bebu i simbolično za prvo dijete im uplati 500 KM – rekao je novinarima Stanivuković nakon što je darivao bebu.

On je svima čestitao Novu godinu i poželio mnogo zdravlja i sreće.

U ime predsjednika Republike, prvorođenu bebu darivao je generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić.

Đajić je čestitao roditeljima, a svim bebama rođenim u novogodišnjoj noći poželio da bezbrižno žive u stabilnoj, naprednoj i bezbjednoj Srpskoj.

– Čestitam građanima novogodišnje i predstojeće praznike, sa željom da se okupe oko naše Republike Srpske, njenih institucija i predsjednika Republike Milorada Dodika – rekao je Đajić novinarima u Banjaluci nakon uručivanja zlatnika.

Mile Bokan, doktor na Klinici za akušerstvo, rekao je novinarima da je porođaj prve bebe u Srpskoj u Novoj godini protekao bez problema, te dodao da je u Banjaluci u novogodišnjoj noći bilo 13 poroda.

About Author

Visits: 33