drasko-đaja

Korisnici sredstava namijenjenih za tuđu njegu i pomoć neće dobiti decembarska primanja do aprila. Da je rebalans budžeta usvojen, ne bi bilo nikakvih problema, tvrdi i danas banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković pojašnjavajući da je sve, pogotovo nakon što je stigla donacija iz Srbije, moglo biti drugačije.

Direktorica Centra za socijalni rad dolazi iz SNSD-a, i za mene to ne predstavlja problem. Ona je planirala sredstva za tuđu njegu i pomoć u određenom iznosu. Poslije se desio, na žalost, veći broj ljudi koji trebaju tuđu njegu i pomoć i direktorica to nije mogla da predvidi. Ja tu direktoricu razumijem.

Ona nije mogla ni da predvidi da će joj prosječna plata narasti u februaru, a budžet je planiran u decembru. To je značilo million maraka od grada, milion od Vlade Republike Srpske., dodatnih dva miliona za tuđu njegu i pomoć.

Potreban je rebalans da se to poravna, zato i služi rebalans. SNSD i doktor Đajić to po svaku cijenu neće. Ko je tu kriv? Oni. Da li je kriva direktorica? Nije. Da li se ona dovoljno za sebe bori? Ne. Da li ćuti? Ćuti. I to je sva istina – odgovorio je Stanivuković na pitanje našeg novinara..

On je pojasnio da je rebalans jedino rješenje, te da nakon što je Grad dobio donatorska sredstva, jedan dio novca se može preusmjeriti sa projekata čija je realizacija trenutno u toku na podsticaje, subvencije i socijalna davanja, jer će donacija biti usmjerena na komunalne projekte.

S druge strane, iako zamoljen da odgovori na isto pitanje, obzirom da je dr Vlado Đajić predsjednik Gradskog odbora stranke koja u gradskom parlamentu ima 11 odbornika, te zajedno sa strankama koje čine skupštinsku većinu ima određeni stepen odgovornosti za politička dešavanja u gradu Bnajaluci pa samim tim i u vezi rebalansa gradskog budžeta, on je odbio konkretno odgovoriti na novinarsko pitanje. On je umjesto toga, u odgovoru na pitanje govorio o svojim doktorskim i menadžerskim referencama.

About Author

Visits: 105