Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković je na današnjoj konferenciji za novinare najrpije na svom mobilnom uređju pustio snimak izjave gradonačelnika Staniuvkovića u kojoj stoji  da iz donacije, koja je stigla iz Srbije,  ne može isplatiti Centar za socijalni rad, Dom zdravlja, vrtiće, da ne može iz toga da izdvoji sredstva za socijalna davanja, te da ne može da pokrije stipendije, subvencije za prevoz, već da donacija služi sa uapređenje prevoza, razvojne projekte, izgradnju spomen obilježja, odnosno za vidljive projekte.

Ne znam da li je lud, il’ se pravi lud, ali definitivno zamajava i mene i sve odbornike i sve ljude koji su u problemu zbog ovakvog njegovog ponašanja – kazao je medijima Ninković.

On je rekao da je ludost to što Stanivuković radi. Povodom izjave da je dobio donaciju, kojom ipak ne može da riješi probleme, Ninković je dodao da je to ustvari dokaz da pokušava da se riješi odgovornosti od trošenja nenamjenski sredstava.

Stanivuković se u ovom trenutku grčevito bori za svoju glavu u smislu krivične odgovornosti da ne ode u zatvor, kazao je Ninković i dodavši:

Ukoliko Tužilaštvo i MUP Srpske ubrzaju istražni postupak, ja vam garantujem, zbog krivičnih prijava koje sam podnio, taj čovjek će prije mandata izaći s lisicama iz ove Gradske uprave. Ovo sve što je Stanivuković prethodnih dana izjavljivao, a vezano je za donaciju, je ustvari pokušaj da ispegla sam kriminal koji se dešava – jasan je Ninković.

Iz devetomjesečnog konsolidovanog Izvještaja o izvršenju budžeta vidi se da je Stanivuković iz budžeta potrošio 3 i po miliona KM nenamjenski dodao je predsjednik gradskog parlamenta podsjetivši i na 116 radnika koji rade po ugovoru o djelu.

– Jedini motiv koji drži Stanivukovića je da se spasi krivične odgovornosti i zatvora – kaže Ninković.

Ukoliko se potvrdi krivična odgovornost Stanivuković neće moći biti kandidat za gradonačelnika i to mu je trenutno najveći problem, napominje Ninković.

On je nalgasio da skupštinska većina nikad nije bila protiv sjednica, da su zatraženi materijali, ali ih Stanivuković nikad nije dostavio. Ninković je dodao da će uvijek podržati sve što je dobro za Banjaluku, ali da nikad neće pristati da pegla gradonačelnikov kriminal, nalgasivši da zasjedanja gradskog parlamenta u ovoj godini siguno neće biti, te da mu to niko ne može narediti. 

About Author

Views: 5