drasko-maraton

Pod sloganom “Heroj u srcu Banje Luke”, ovogodišnja trka u sklopu trećeg po redu “Banja Luka maratona“, na kojoj učestvuju trkači iz brojnih zemalja svijeta, krenula je sa Trga Krajine, dok je cilj postavljen na tvrđavi Kastel.

Trci se pridružio i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je poručio da je lijepo vidjeti da su banjalučke ulice veoma često pune ljudi, koji žele da se bave sportom i žive zdravim načinom života.

– Banja Luka živi sport i jednu filozofiju zdravog načina života. U našem gradu ima mnogo trkača, rekreativaca i ljubitelja sporta što me izuzetno raduje – rekao je gradonačelnik.

Tom prilikom on je poželio svim učesnicima, rekreativcima i sportistima mnogo uspjeha u današnjim trkama.

– Onima koji trče prvi put želim da savladaju još jednu prepreku u životu, a onima koji redovno učestvuju u maratonu želim da na današnjoj trci zabilježe još bolje lične rezultate i još jednom pobijede sami sebe – naglasio je Stanivuković.

Gradonačelnik se takođe zahvalio učesnicima, koji su u Banju Luku došli iz svih krajeva Republike Srpske, BiH, ali i drugih zemalja regiona i svijeta.

Osim u trčanju i zdravim životnim navikama, neka ova posjeta bude prilika i da uživaju u ljepotama Banje Luke i svemu onom novom što smo uradili u proteklom periodu – kazao je on.

Inače, osim maratona, u istom terminu biće održane i druge trke organizovane u okviru ove manifestacije, i to: polumaraton, 10K, štafeta za dvije osobe koje trče 10 kilometara, “Fan ran” trka i Bambini trka.

Start trka je na Trgu Krajine, a cilj i dodjela nagrada je na tvrđavi Kastel.

Grad Banjaluka podržao je ovu manifestaciju.

About Author

Visits: 4