skupatina-opozicija

Ispred Narodne skupštine Republike Srpske počelo je okupljanje građana, kojima će se od 19 časova obratiti poslanici i funkcioneri stranaka opozicije.

Pred parlament su došli šefovi klubova i poslanici SDS, PDP liste Za pravdu i red, poslanici Narodnog fronta, kao i lideri stranaka.

Predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović rekao je da je bilo dosta degradacije Parlamenta Srpske ali i njenih građana i institucija.

Okupljenima se obratio šef kluba poslnika PDP u NSRS Igor Crnadak i poručio da je potrebno zakazati posebnu sjednicu zbog kršenja odluka NSRS.

– Narodna skupština je napadnuta jer SNSD trguje Narodnom skupštinom. Ne može se autoritet NSRS pogaziti za jednu zgradu koja se zove Radišić. Danas šaljemo poziv narodnim poslanicima da zakažemo posebnu sjednicu zbog kršenja odluka NSRS – rekao je Crnadak.

Nakon njega obratio se i šef kluba poslanika SDS u NSRS Vukota Govedarica.

– Ako Milorad Dodik kaže da su opozicionari djelimično upravu, on onako bahat. Onda to znači da nismo djelimično upravu nego , po logici Željke Cvijanović upravu smo 113 odsto. Pripremili smo informaciju na osnovu poslednjeg događaja od prije dva mjeseca da je potpišu i da tražimo sazivanje posebne sjednice NSRS, gdje trrba da nam se pojasni zašto su zaključci prekršeni, zašto se glasalo po pitanjima, a jasno je usvojeno da nema učestvovanja u radu u zajedničkim institucijama BiH. – rekao je Govedarica i dodao da neće odustati od zahtjeva sa sjednicom.

Poslanik Narodnog fronta u NSRS Željko Dubravac rekao je da nikada nisu pomislili da će morati braniti Republiku Srpsku od izabranih predstavnika vlasti prije svih SNSD-a.

Na platou je nekoliko stotina građana i situacija je mirna, iako je prisutan veći broj policijskih službenika u uniformama i civilu.

Podsjetimo, policijska uprava Banjaluka donijela je riješenje o zabrani javnog okupljanja poslanika Narodne skupštine Republike Srpske Igora Crnatka, Vukote Govedarice i Nebojše Vukanovića na lokaciji ispred Skupštine, rečeno je u Policijskoj upravi.

Opozicioni poslanici poručili su da neće odustati od toga da dokažu građanima kako je aktuelna vladajuća većina u Srpskoj, predvođena SNSD-om grubo prekršila zaključke Narodne skupštine Repulike Srpske.

About Author

Visits: 8