stanivukovic-borovcanin

Banja Luka je dobila prvu savremeno opremljenu multifunkcionalnu dvoranu boraličkih sportova, koja je smještena u suterenu sportske dvorane na Laušu.

Otvaranju novouređene dvorane prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je izrazio zadovoljstvo što je nakon više decenija čekanja Banja Luka dobila prvu dvoranu prilagođenu svim vrstama borilačkih sportova.

-Banja Luka ima veliki broj klubova borilačkih vještina i ovakva dvorana bila je potrebna našem gradu, jer je prostor u potpunosti prilagođen toj vrsti sporta. Dvorana je prilagođena za boks, džudo, điu-đicu, karate ali i za mnoge druge borilačke sportove – poručio je gradonačelnik.

Kako je pojasnio, za novu dvoranu koja raspolaže sa dva ringa, za boks i džudo i zauzima površinu oko 400 metara kvadratnih, izdvojeno je oko 300.000 KM.

-Opremljena je najsavremenijom opremom i zadovoljava sve evropske i svjetske standarde, sa teretanom, svim neophodnim rekvizitima, svlačionicama, kupatilom i svom pratećom opremom ova dvorana otvara jednu potpuno novu perspektivu razvoja sporta u našem gradu – rekao je Stanivuković.

Naglasio je da se izgradnjom ove dvorane obezbijedio prostor za trenažne procese brojnih klubova borilačkih vještina, čime će za ostale sportove poput rukometa, odbojke i košarke od sada na raspolaganju biti veći broj termina u drugim dvoranama.

-Iako je ovo prva dvorana borilačkih vještina u našem gradu, na ovome nećemo stati. Nastavljamo sa aktivnostima na afirmaciji sporta i unapređenju sportske infrastrukture za sve vrste sporta – zaključio je Stanivuković.

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin rekao je da je Banja Luka oduvijek bila grad boksa i grad sporta, te da danas Banja Luka može biti ponosna na novu dvoranu borilačkih sportova, koja je izgrađena po evropskim i svjetskim standardima.

-Uvjeren sam da će baš ovdje stasavati neki novi klinci i neki novi šampioni, koji će proslaviti Banju Luku i Republiku Srpsku – istakao je Borovčanin, izrazivši nadu da će Skupština grada Banje Luke usvojiti prijedlog da dvorana ponese ime slavnog boksera Radovana Bisića.

Šef stručnog štaba Bokserskog kluba „Slavija“ Vladan Kljajić zahvalio je Gradu Banjoj Luci i gradonačelniku Stanivukoviću na razumijevanju potrebe da se napravi dvorana za borilačke sportove, koja će svakako biti od koristi svim sportistima koji su se opredijelili za neku od borilačkih vještina.

About Author

Visits: 3

Leave a Reply