ninkovic-26-12

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković protivi se namjeri gradonačlenika Draška Stanivukovića da se grad zaduži za novih sedam miliona KM, te predlaže da se umjesto toga izvrši realokacija sredstava za sve ustanove kojima je to potrebno da podmire svoje obaveze.

Ninković tvrdi da su Stanivuković i Gradska uprava “za devet mjeseci nenamjenski potrošili tri i po miliona KM mimo budžeta”.

On je istakao da je “Gradska uprava za 14 projekata utrošila skoro sedam i po miliona KM iz budžeta koji nisu bili prioritet, u odnosu na socijalna davanja, plate radnika i druge zakonske obaveze”.

– Stanivuković je potrošio novac na stvari na koje nije smio da troši ili nije bilo potrebe da troši i danas je u problemu zato što nema čime da plati. Hoće da mi opet zadužujemo građane Banjaluke za novih sedam miliona KM – rekao je Ninković novinarima, te napomenuo da bi vanredna sjednica Skupštine grada trebala biti održana u četvrtak, 28. decembra.

Ninković kaže da je od Poreske uprave Republike Srpske tražio da mu dostave tačan broj zaposlenih u Gradskoj upravi, te da je dobio odgovor da je na dan 1. oktobar riječ o 845 obveznika doprinosa po osnovama osiguranja, te 116 lica po osnovu ugovora o djelu.

– Neka je samo 1.500 KM dao u netu, to je na godišnjem nivou bez poreza više od dva miliona KM – naveo je Ninković.

On je podsjetio da je “budžetska inspekcija ustanovila da je gradska administracija za prvih šest mjeseci izvršila više od 100 nezakonitih realokacija”.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković tvrdi da je Gradska uprava dostavila Prijedlog rebalnsa budžeta za 2023. godinu sa konkretnim rješenjima, kao i da će pozvati sve odbornike u gradskoj skupštini da prisustvuju sastanku na kojem će biti analizirana utrošena sredstva.

On kaže da će o svemu što se dešava u Banjaluci obavijestiti i predstavničke političkih partija na republičkom nivou.

– Ja sam dao svoj prijedlog i od njega nema sekund pomaka. Pozivam sve odbornike da razmatraju prijedlog rješenja koje sam dao i mogu da prihvate ili da obore – rekao je Stanivuković.

About Author

Visits: 11