ninkovic-kruzna-ekvator

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, istakao je da je kružna raskrsnica kod Ekvatora izgrađena nelegalno.

I pored upozorenja Republičkog inspektorata Stanivuković je izgradio ovu raskrsnicu – rekao je Ninković, te dodao da traži od inspektorata da nastavi svoju proceduru.

– Ja nisam za rušenje, ali danas smo došli u situaciju da kružna raskrsnica nije u skladu sa regulacionim polanom, a nelegalno je srušena i Krajiška kuća koja je bila u odličnom stanju – objasnio je on.

Podneseno je, kako kaže, više krivičnih prijava vezanih za rušenje Krajiške kuće.

– Tražiću sastanak sa direktorom Inspektorata kako ni dokazali da je ovo pravna država – rekao je on te dodao da će tražiti urgenciju tužilaštva kako bi vidio u kojoj su fazi krivične prijave o Krajiškoj kući, te će tražiti sastanak i sa zavodom kako bi vidio u kojoj fazi je zaštita bunara iz srednjeg vijeka i zašto su dozvolili da se radovi nastave.

– Čovjek nema nikakav valjan papir za sve što je uradio grad je postao gradilište i ne razvija se kako treba. Ovo je grad u kom se moraju poštovati zakoni – zaključio je on.

Što se tiče za sutra najavljenog sastanka sa gradonačelnikom u 11 časova, istakao je da će se prvo konsultovati sa koalicionim partnerima.

– Njemu se mora stati na rep, njegova reakcija je kao da sam dječaku uzeo igračku iz ruku pa se rasplakao – rekao je on.

On objašnjava da novac od prihoda za nepokretnosti nije namijenjen samo za socijalna davanja već za sve aktivnosti, kao što je, kako kaže, i ova koja je potpuno nelegalna.

– 500 hiljada će koštati samo statua sa konjem, a tri miliona jezero sa vodurinom, i još mnogo toga – rekao je on te dodao da je Stanivukoviću žao što više neće imati sredstva za gluposti koje pravi.

About Author

Views: 13