prva-zenska-trka

Jelena Gajić pobjednica je Prve ženske trke u Banjaluci.

Ostaće zapisano da je upravo ova atletičarka iz Prnjavora pobijedila u prvoj trci upriličenoj povodom Dana žena u najvećem gradu Srpske. Trkom i organizacijom bila je i više nego zadovoljna.

Prije svega želim da pohvalim organizaciju. Odazvala sam se pozivu organizatora sa velikim zadovoljstvom. Željela bih istovremeno da čestitam svim damama Osmi mart, trka kao trka je stvarno bila odlična i oduševljena sam koliki broj takmičarki se prijavio. Sve je zaista bilo na vrhunskom nivou – kazala je pobjednica trke Jelena Gajić.

Trka je upriličena povodom Dana žena i trebala bi postati tradicija u našem gradu, kažu organizatori.

– Cilj je bio da pokrenemo žene, da se više uključe u trke u našem gradu. Ovu trku smo zato organizovali, upravo u okviru manifestacija kojima se obilježava Dan žena, a sve u saradnji sa generalnim sponzorom, kompanijom “Bingo” i Gradom Banjaluka – kaže Miloš Lolić organizator trke.

Ja pozivam sve one koji su danas ovdje i sve one koji će ovo gledati da pozovu broj 1414 i podrže našu akciju u kojoj prikupljamo sredstva za izgradnju prve kuće za privremeno i trajno zbrinjavanje djece i lica sa poteškoćama – kazala je Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti.

U sve se sa velikim zadovoljstvom uključila i kompanija “Bingo”.

250 takmičarki danas je nešto o čemu će se dugo pričati u našem gradu kažu u ovoj kompaniji, stoga su se rado odazvali pozivima organizatoru da ovu trku podrže.

– Sjajna organizacija, sve to u mjesecu kojeg smo posvetili damama, ponosni smo na to šta smo sve uradili i šta tek planiramo uraditi kada su u pitanju prava žena u našem gradu – kaže gradonačelnik Draško Stanivuković.

Drago mi je da imamo jednu ovakvu trku uz sve ove dgoađaje koje smo ovih dana priredili, uz izbor najinspirativnije žene, ove godine iz oblasti nauke, naredne iz oblasti sporta, pa kulture, u tako dalje a to su one žene koje svojim primjerom motivišu druge, tako da je cijeli mart u znaku prava žena – zaključio je banjalučki gradonačelnik.

Podsjećamo prva ženska trka upriličena je u okviru manifestacija kojima se obilježava Dan žena u Banjaluci, a obzirom na odziv nema sumnje da će ova trka postati jedna lijepa tradicija u gradu na Vrbasu.

About Author

Visits: 66