Nebojša Drinić

POSLANIK PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Drinić ugostio je danas predstavnike Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Beča.

Na prigodnom susretu u okviru saradnje „Prosvjete“ iz Banjaluke i Beča bilo je tridesetak učenika škole srpskog jezika u Beču i njihove učiteljice.

Poželivši dobrodošlicu gostima u ime Grada Banjaluke, Drinić je istakao značaj škole srpskog jezika u Austriji i gdje god Srbi žive.

– Veoma je važno da čuvamo srpski jezik i pismo kao simbole nacionalnog identiteta. Ćirilica je naše izvorno pismo i naša je obaveza da je njegujemo, rekao je Drinić.

Dodao je da je Grad Banjaluka ove godine prvi put obilježio Dan slovenske kulture i pismenosti Svetog Ćirila i Metodija.

– Hvala „Prosvjeti“ iz Banjaluke na čelu sa profesorom Željkom Vujadinovićem koja svake godine raspisuje konkurs za najljepši ćirilični rukopis i daje veliki doprinos podizanju svijesti o značaju srpskog jezika i pisma. Radosni smo što se okupljamo oko ovako plemenite ideje – naglasio je Drinić.

U ime „Prosvjete“ iz Beča Vesna Špirić zahvalila je za prijem i podršku u radu.

– Divno se osjećamo u Banjaluci i hvala za topao prijem i podršku u našem radu.

Sa „Prosvjetom“ iz Banjaluke odlično sarađujemo i imamo mnogo ideja da razvijamo tu saradnju u narednom periodu, kazala je Špirićeva.

Željko Vujadinović rekao je da su učesnici i učiteljice iz škole srpskog jezika u Beču boravili u Banjalucu i prošle godine i da im je osmišljen dobar program kako bi što bolje upoznali grad na Vrbasu.

About Author

Visits: 4

Leave a Reply