kk Borac

Veliku radost nakon plasmana nije krio trener crveno-plavih Zoran Kašćelan.

– Velike čestitke mojim igračima, stvarno sam prezadovoljan kako napredujemo i kako se razvijamo i to što smo na kraju sezone najmotivisaniji, a ujedno i najneiskusniji. Sigurno je osnovna prevaga bila ta motivacija i znali smo da će nam brejk u Širokom biti veliki vjetar u leđa. Drago mi je što je došlo ovoliko publike da podrži ove mlade momke koji su dobru sezonu napravili još boljom- istakao je Kašćelan.

– Poslije pobjeda slavimo vrlo kratko, veliki podstrek za sve nas je taj podatak da je Borac poslije skoro 20 godina u finalu, siguran sam da će biti i za Banjaluku i banjalučku košarku. Da Borac bude ono što je bio i u regionalnim okvirima košarke- zaključio je strateg Borca.

Kašćelan se nakon trijumfa već osvrnuo na narednu prepreku, a to je finale sa apsolutnim favoritom Igokeom.

– Velika je razlika između ABA i ABA2 ligaša, siguran sam da će biti dosta teže nego u kupu kada smo igrali na jednu utakmicu i kada smo ih uhvatili u pogrešnom momentu. Igrati na tri ili pet utakmica sa takvom ekipom sigurno će biti veliko iskustvo za nas- naveo je on.

Oduševljenje trijumfom nije krio ni jedan od najboljih aktera večerašnjeg susreta Amsal Delalić, koji je ubacio 16 poena.

– Ovo je nagrada za čitavu sezonu, kroz ABA ligu što nam je malo falilo da se plasiramo na završni turnir, mislili da smo se iskupili sa ove dvije pobjede, pogotovo onom u Širokom. Imali smo energije i uz pomoć publike idemo u finale protiv Igokee.

Široki nije uspio da ponovi prošlogodišnji uspjeh i plasira se u finale, na šta se osvrnuo i trener gostiju Ivan Velić.– Zasluženo su u finalu, ekipa Borca je igrala u obje utakmice jako dobro i iskoristili svoju mladost i energiju. Mi s druge strane smo imali svoje probleme koje nismo htjeli potencirati, ali sam zadovoljan cjelokupnom sezonom- istakao je Velić.

About Author

Hits: 14

Leave a Reply

%d bloggers like this: