– Mi u parlamentu BiH nismo sami i čuvamo dignitet institucija Republike Srpske. U zaključcima piše da mi moramo da se pitamo na nivou BiH, a kako ko zaključke tumači, vi ili opozicija to je druga stvar   – rekao je Stevandić na pres konferenciji u Banjaluci i poručio da bi Republika Srpska trpjela štetu da nije izabran ministar finansija i trezora BiH.

Kaže da se optužnica protiv Dodika dešava zato što poštuje zaključke Narodne skupštine.

Okupljanje opozicije naziva provokacijom i izazivanjem nemira u Republici Srpskoj umesto da se, kako je rekao, bore protiv Kristijana Šmita.

– Opozicija nikada do sada nije zatražila sazivanje Kolegijuma NSRS, a tu se zakazuje dnevni red. Izbjegavanje ove procedure je pokušaj da nas okrive. Drugo, svima je poznato da u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju,  za skupove 50 metara od štićenih objekata dozvolu nije dobio niko, ali su oni svjesno izabrali plato ispred NSRS kako bi izazvali sukobe – kaže Stevandić.

Kaže da su pojedine boračke organizacije namjeravale da dođu ispred Narodne skupštine na mjesto gdje je zakazan protest opozicije, ali da oni ne žele da ih opozicija isprovocira pa se nakon komunikacije s njim od toga odustalo. Stevandić međutim nije otkrio ko ga je konkretno kontaktirao.