drinic-banjac

Poslanici PDP-a u Narodnoj Skupštini Republike Srpske mirna Savić Banjac i Nebojša Drinić održali su danas pres konferenciju uoči početka Vanredne sjednice skupštine grada Banjaluka.

-Budući da sam imao informaciju da su sve službe na terenu i stanje normalizovano u naselju potok, i obišao sam teren kao narodni poslanik i dobio informaciju da su službe Civilne zaštite bile svaku noć na terenu i angažovane su dodatne snage da se odveze kabasti otpad. Obezbijeđene su mašine za isuđivanje i sve potrebno. Problem je što postoji grupa mladića po naselju i bavi se ,,pljuvanjem“ Gradske uprave i gradonačelnika, kaže Drinić.

– Ja sam kao narodni poslanik bila na terenu i uvjerila se da sistem u potpunosti funkcioniše i to je sistem koji je upravo gradonačelnik Stanivuković uspostavio, da ništa ne zavisi od jednog čovjeka, pa ni njega. Do skora mu se zamjerilo što je sveprisutan u gradu i na svim dešavanjima vezanim za Banjaluku, i sada, kada ga u jednu nedjelju nema fizički u Banjaluci, jer je sa svojim radnicima, a što je takođe jedna od obaveza. I zamislite baš sad se zakazuje skupština – naglašava Savić-Banjac.

Ona dodaje i apsurdnu situaciju da je do sada mnogo udruženja građana podnosilo zahtjeve da prisustvuju sjednicama Skupštine grada i da su redom bili odbijeni, ali da će, prema njenim saznanjima, današnjoj sjednici prisustvovati ljudi koje su predstavnici Gradske uprave obišli u proteklim danima i čiji problemi sa ovim problemima traju i po 40 godina.

Savić-Banjac pita i vladajući SNSD kako je moguće da se slične sjednice ne održavaju u Doboju ili Novom Gradu, gdje je upravo SNSD na vlasti, i gdje su problemi sa poplavama i bujičnim potocima daleko veći nego u Banjaluci.

About Author

Visits: 10

Leave a Reply